Meisjes Under 16 -1 verrast in 1e wedstrijd

‘S GRAVENZANDE – Het samenwerkingsverband tussen de meisjesafdelingen van de Westland Stars en de Green Eagles bestaat dit seizoen uit 2 meisjesteams onder de 16 jaar.

Het 1e team speelt onder de naam “Westland Stars” en heeft door het plotselinge vertrek van Manon Brouwer en Lotte Vreugdenhil sterk in kwaliteit ingeleverd. Daar komt nog bij dat Eva Kerkhoven zich de afgelopen week aan haar enkel blesseerde. Daar in tegen is Danica Iqnjatovic weer terug op het oude nest na een uitstapje van een jaar naar DAS Delft, tevens de tegenstander in de 1e competitiewedstrijd. Het u14 talent Lone Brandon is doorgeschoven naar het mu16-1 team en de 1e wedstrijd vulde Nienke Deurwaarder het team aan tot 8 speelsters.

In de beginfase van de wedstrijd werd er weinig gescoord. Gabriëla Uitterlinden opende de score met 2 perfecte vrije worpen en na 5 minuten was de stand 4-4. Door een veldscore van weer Gabriëla Uitterlinden en 4 punten van Josje Ruinard liep de thuisploeg uit tot 10-4 en het eerste kwart werd afgesloten met een 12-6 voorsprong.

In de 2e periode hielden de beide ploegen elkaar in evenwicht. Danica Iqnjatovic liet zien dat ze nog steeds, hoewel nog niet 100% fit, razendsnel is en Anysa Moelker was aanvallend doeltreffend met fraaie centerbewegingen. Kaja v Zeijl deed verdedigend goed werk terwijl Nienke Deurwaarder enkele prima rebounds pakte en ook een score vanaf de vrije worplijn deed aantekenen. Bij rust was het verschil 1 punt teruggelopen tot 25-20

Na de pauze begonnen de “Green Stars” weer met hun basisopstelling waarbij Leila vd Beek het voorzichtig aan moest doen in verband met haar, traditioneel snel opgelopen, foutenlast. Vaak worden wedstrijden beslist in het begin van het 3e kwart en even zag het er naar uit dat de bezoekers goede zaken gingen doen omdat zij de score opende. Pas na 3 minuten begon de starsaanval met hun productie door weer punten van een sterk spelende Anysa Moelker. Hoewel de DAS ploeg op papier met een MU18 team speelde tegen een onder 16 jaar team van de samenwerking waren het de meiden van de thuisploeg die fysiek sterker bleken. Naast de genoemde Moelker (6 punten in dit kwart) was ook Leila vd Beek door fysiek spel in staat om 6 punten te maken en langzaam maar zeker werd de voorspong groter. DAS kreeg veel persoonlijke fouten tegen. Jammer dat de thuisploeg 12 vrije worpen in dit kwart miste. Josje Ruinard bleef ook in het restant van kwart 3 strooien met mooie passes waaruit geregeld werd gescoord en met nog 10 minuten te gaan was de wedstrijd eigenlijk al beslist (46-24).

Bij 49-24 was het verschil in de wedstrijd het grootst. DAS kwam hierna terug tot 49-30 waarna de jongste speelster van het veld “Lone Brandon” een fraai afstandschot produceerde. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een 58-35 resultaat. Een mooie en verrassende overwinning met oa. 16 punten van Gabriëla Uitterlinden, 12 van Anysa Moelker en 10 van Josje Ruinard.