Heren 2 aanvallend armoedig

LEIDEN – Ook voor het 2e herenteam was er de competitiestart. In Leiden werd aangetreden tegen het 1e team van de studenten basketbalvereniging van LUSV.

Beide ploegen kwamen langzaam op gang. De eer van het eerste punt van het seizoen kwam toe aan Hans vd. Voort. De 0-1 was de eerste en tevens ook laatste voorsprong voor de Maassluise ploeg in de wedstrijd. Ook bleek achteraf dat het de enige score vanaf de vrije worplijn was want de Eagles bleken het vizier nog niet op scherp te hebben staan. Langzaan maar zeker liepen de gastheren in het 1e kwart uit naar 18-9.

Het 2e kwart werd uiteindelijk een prooi voor de Eagles. De man to man verdediging werd gewisseld voor een zone waardoor er in de verdediging meer rebounds werden geplukt. Iets wat in kwart 1 te wensen overliet. Aanvallend werd er nog steeds weinig gecreëerd maar gelukkig viel het schot van de studentenploeg ook niet en de ruststand kwam uit op 28-20.

De 2e helft werd er een om snel te vergeten uit het gezichtspunt van de Green Eagles. Door een slechte verdediging liep LUSV verder weg. Heren 2 gaf de ballen in de aanval snel en makkelijk cadeau met een 38-20 achterstand na 5 minuten tot gevolg. Met 5 punten achter elkaar leek er even een ommekeer te komen (38-25) maar dit bleek al snel een illusie en met nog 10 minuten te gaan was de stand 43-25.

In de laatste periode bleek alle tegenstand van de Eagles gebroken. Slap spel leidde tot een 28-6 periodestand met een flinke 71-31 nederlaag tot gevolg tegen een team dat door insiders zeker niet als kampioenskandidaat wordt bestempeld. Er moet dus nog veel gebeuren binnen de heren 2 ploeg waar veel meer kwaliteit in schuilt dan er vandaag uitkwam.