Under 18 verliest onnodig

IMG_7973Na pakweg net 3 weken trainen stond de eerste uit wedstrijd voor de duur,en wel op een vrijdag avond in Hardinxsveld G’dam. Omdat we vroeg vertrokken en geen vertraging van file ondervonden waren we ruim driekwartier voor aanvang van de wedstrijd aanwezig,dus goed warm kunnen lopen en nog de nodige tactische zaken kunnen doornemen.

Pas na ongeveer 3 minuten viel de eerste score van de Eagles, dat van de Trotters pas in de 6e minuut, daarvoor hadden we ook al 3 maal op de vrijeworplijn gestaan maar verzuimden om afstand te nemen en was het toen pas 2-6.
2 goede scores maakte ineens 2-9 en gingen de trotters in een time out,dat had effect en nog voor het einde van het eerste kwart was het 14-14. Niet geheel ontevreden over het eerste kwart, maar wel de nadruk dat de Trotters zeer fel verdedigde en aanvielen werd het tijd om een tandje bij te schakelen. Dat viel nog niet geheel mee, Luuk, Sebastiaan en Frenk moesten bij hun inval beurten wennen aan de snelheid in denken en handelen,die in de U16 regio wedstrijden over het algemeen toch lager ligt. Ondanks dat werkten ze hard en werden gestuurd door de hun overige teamgenoten.
Vanwege het vele pressie spelen van de trotters kwamen we niet veel toe aan ons vaste aanvals patroon maar kwamen wel vaak goed door met onze press breaker en bleven we goed mee draaien in de wedstrijd. Pauze stand 29-24.

IMG_7991Vorig seizoen was het derde kwart vaak minder,nu liepen we binnen 7 minuten gelijk er overheen, 31-37. Je zag alle spelers veel energie in hun akties leggen en leunden we op een goede defence. De laatste 3 minuten waren wat rommelig met turnovers door verkeerde beslissingen als het dribbelen van Centers of te harde passes of te snel forceren in de afronding.  38-37 stand 3e kwart.

Het vierde kwart was in de eerste minuten voor de trotters die nog niet moe gestreden waren,wat overigens niet gek zou zijn,ze speelden al de gehele wedstrijd full coard man to man. Met een 6-0 run van de Trotters en een time out van Eagles, even de koppies bij elkaar gestoken en rust gebracht dat resulteerde in 4 punten voor de groen hemden, maar er was tocht een gaatje van 5punten geslagen. Dat gat bleef steeds gehandhaaft ondanks aandringen van de Eagles dat bleef strijden om bij te blijven. Dat was mooi om te zien dat ze tot de laatste minuut bleven werken,en het geloof ik eigen kunnen. Rivertrotters pakte de winst met een 55-50 eindstand.

Coach was wel teleurgesteld in het verlies maar de winst in deze wedstrijd zit in de strijd die geleverd is en dat we het seizoen nu over een 10 koppige selectie beschikken en ondanks dat nog weinig trainings uren zijn gemaakt diverse tactische zaken al redelijk beginnen te lopen.

Scores;Koen 16, Ft 2/8. Tom 13, Ft 1/3. Roy 6. Dave 5, Ft 1/5 . Martijn 4, Ft 0/4. Beau 4. Luuk 2pnt.

Vrije worpen ondanks veel training 20% !!