Heren 1 verliest eerste thuiswedstrijd

MAASSLUIS – Opnieuw een nederlaag voor het eerste heren team van de Eagles. De heren van trainer/coach Robert Brandon hebben nog niet het gewenste niveau kunnen laten zien in de eerste wedstrijden van het seizoen. Ook tegen CobraNova uit Voorburg werd maar sporadisch het gewenste niveau bereikt. Al direct in de eerste paar minuten bleek dat CobraNova een ploeg was met goede schutters. Het niet fel genoeg verdedigen resulteerde dan ook in vier driepunters aan de kant van CobraNova waardoor de Eagles direct tegen een 15-25 achterstand keek. Het tweede kwart begon goed voor de Eagles. Met scores van Rik van der Vaart en Hasan Bouwer werd met een 14-2 run voor het eerst een voorsprong gepakt in de wedstrijd (29-27). Met rust stond deze voorsprong nog steeds (35-34). Na rust ging het helemaal mis met de Eagles. Verdedigen kwam niet meer voor bij de Eagles zodat CobraNova simpel uitliep naar 64-53 eind derde kwart. Aanvallend stonden de Eagles teveel stil en werd vaak te moeilijke acties gemaakt. In het vierde kwart kwamen de Eagles, toch vrij onverwacht terug. Met een 16-3 run kwamen de Eagles ineens terug tot 1 punt (75-74). Dit kwam echter meer omdat CobraNova een paar makkelijke ballen mistte dan dat de Eagles plotseling goed verdedigde. Echter twee keer onnodig balverlies in de aanval en twee makkelijke scores van CobraNova zorgde er echter toch voor dat de Eagles de wedstrijd verloren met 79-74.