Drie goede kwarten niet genoeg voor JU18

MAASSLUIS – Na het nipte verlies van vorige week waar we niet beloond werden voor het harde werk, stond vandaag Rowic uit Dordrecht op de wedstrijd kalender. 7 man moesten het gaan klaren want Beau en Tom’s honkbal seizoen duurt nog 3 weken dus nog afwezig. Gezien de numerieke overmacht van Rowic die met 10 man binnenstapte, zou het een pittige wedstrijd worden.

De eerste minuten was het aftasten wat beide teams wilden,wij zelf begonnen met onze vaste zone en bij score een press. Deze press probeerden we er langzaam in te krijgen, maar omdat we met te weinig spelers zijn om dit lang vol te houden, zijn we na een aantal malen proberen gestopt en over gegaan op een man to man verdediging. Met een 8-13 stand was er nog genoeg mogelijk , we scherpte onze verdediging aan en in de aanval werden leuke scores gehaald door goede acties naar het bord.

Door het rustigere spel liepen we in op de tegenstander,omdat we met onze lengte veel rebounds en akties naar het bord, veel fouten mee kregen,kwamen we veelvuldig op de vrije worpen lijn te staan, veel van de vrije worpen werden benut, en door een klein man to man slot offensief over het hele veld werd de pauze stand 22-19.

In de pauze de rust gepakt en afgesproken de man to man in stand te houden,de tegenstander was toch scherper en de kleine voorsprong was zo verdwenen. Na een time out de neuzen weer de goede kant op en zowaar liep de aanval beter en kwamen we op een 30-30 stand uit.

De jongens werden moe en kramp verschijnselen kwamen op bij Roy,op dit moment mis je net de jongens Brauckmiller die met een leeuwenhart alles geven op hun posities. De jongens in het veld werkten hard maar na een minuut of 4 was de koek op, en liep Rowic met een paar simpele breaks over de verdediging heen. Om het tij nog te keren zijn we hele veld man to man gaan spelen maar dat mocht niet echt meer baten. Eindstand 40-51.

Al met al mag je concluderen dat de 7 spelers veel energie in de wedstrijd hebben gelegd, na 2 maal achterstand toch terug komen en de leiding pakken zegt veel over deze spelers. Luuk en Frenk hebben goed meegespeeld als bankspelers met hier en daar nog wat punten om aan te schaven .

Rolf en Hasan bedankt voor het fluiten en Gabriela en Leila voor het tafelen.

Man van de wedstrijd was Koen met 19 punten en 9 rake vrijeworpen uit 14.

Scores andere spelers; Luuk 8 pnt, martijn 5 pnt Ft 3/5, Dave 4 pnt Ft 1/3, Maikel 2 pnt Ft0/2 en Frenk 2 pnt, Roy Ft 0/2.