Heren 2 neemt revanche op slechte wedstrijd

MAASSLUIS – Het 2e herenteam had vorige week de competitie geopend met een ronduit slechte wedstrijd tegen LUSV. Cady 2 werd dit keer het slachtoffer van de dadendrang van een getergd heren 2.

In de eerste minuten wees niets er echter op dat de reservisten van de Eagles een goed resultaat gingen boeken. Na 5 minuten had de kleinere ploeg van de bezoekers in hoog tempo een 4-12 voorsprong genomen. De Eagles veranderden de verdedigingsvorm en slaagden er aanvallend meer in om de lange mannen te bereiken. Met Stefan Kraaijeveld, Harry v Malsen en Elko v Oosten in de ploeg telde heren 2 drie dubbele meters waarvan vooral laatst genoemde steeds beter op dreef kwam. Nog voor de slotzoemer van het 1e kwart had Elko al 8 punten door de ring laten glijden en was de achterstand terug gebracht tot 14-20.

In de 2e periode werd de ploeg uit Capelle aan de IJssel overlopen door een op stoom gekomen thuisploeg. Weer 9 punten van v Oosten lagen aan de basis van een 25-9 periodezege met een 39-29 ruststand tot gevolg.

Na de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Scores werden schaarser mede omdat de lange Maassluise mannen vaak foutief werden afgestopt en men op de vrije worplijn slechts 5 uit 14 schoot. Met 11-7 werd echter ook dit kwart gewonnen en eigenlijk was de wedstrijd al beslist.

Na een goede start in het laatste kwart, waardoor de voorsprong maximaal 25 punten werd, leverde de thuisploeg in de laatste 4 minuten nog veel punten in waardoor Cady de eindstand een dragelijker aanzicht kon geven. 69-55.

Elko v Oosten besloot zijn uitstekende wedstrijd met 19 punten. Stefan Kraaijeveld overtrof hem met 2 punten (21).