Heren 2 verliest onnodig

IJSSELSTEIN – Het 2e herenteam heeft de derde competitiewedstrijd onnodig verloren. In IJsselstein bleek al snel dat beide ploegen tegen elkaar waren opgewassen en dat de details de doorslag zouden geven. Het duel werd dan ook pas in de laatste minuut beslist.

Een klein veld en houten borden waren al niet echt een garantie voor veel scores. De twee, overigens goed leidende, scheidsrechters ook niet want ze floten streng. Slaan naar de bal werd al snel bestraft en na een goed begin (0-4 met scores van Hans van Voort en Elko v Oosten) bleek de thuisploeg net iets makkelijker de houten basket te bespelen met een 14-8 periodestand tot gevolg.

In het 2e deel slaagden de bezoekers er steeds beter in om hun lengtevoordeel uit te buiten. De aanval werd wat wijder gehouden en zo kreeg vooral Elko v Oosten de ruimte om zijn klasse te etaleren. Bij rust was er zelfs een kleine voorsprong voor de Eagles (23-25).

In het begin van de 2e helft was het enige puntje van zorg de 3 persoonlijke fouten van v Oosten, een aantal waar na 2 minuten te hebben gespeeld ook Kees Brugman op kwam te staan. Conditioneel leken de 7 Eagles het nog aardig te kunnen bolwerken tegen de 11 mansformatie van Jump IJsselstein. Er ontspon zich een spannende wedstrijd met ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Bij 36-32 sloeg Jump een gaatje maar een mooie driepunter van JD Talman gevolgd door een spectaculair blokshot van dezelfde speler trok de stand weer gelijk.

Met nog 10 minuten te spelen was er een verschil van 1 punt in het voordeel van de thuisploeg (38-37).

De laatste periode begon met slordig spel van de Eagles. Misschien sloeg de vermoeidheid toch toe want Jump liep uit tot een 4 punten voorsprong. Bij 41-41 was het echter al weer gelijk. Harry v Malsen en Stefan Satijn trokken veel rebounds naar beneden en met nog 3 minuten te gaan schoot Richard Otto met een driepunter weer een voorsprong op het scorebord (49-50).

In de laatste minuut verloor de Eaglesploeg uiteindelijk de wedstrijd. Met nog 36 seconden te spelen was de achterstand 54-53 en IJsselstein had balbezit. Net niet scherp genoeg verdedigen op de achterlijn zorgde voor 56-53. Met nog 15 seconden op de klok gingen de Eagles op zoek naar een laatste driepunter. Daar waar het schot gevonden werd bleek het veld juist het smalst te zijn en een lijnfout gaf de bal weer aan de tegenpartij. De klok werd vervolgens gestopt, maar iets te hard volgens de scheidsrechters wat weer vrije worpen en balbezit betekende voor de thuisploeg. Eindstand 58-53.

Zoals gezegd beslisten de kleine dingen de wedstrijd. Net even te veel balverlies en niet te vergeten de 16 gemiste vrije worpen.

Het was even zuur voor de Eaglemannen maar het goede humeur werd snel terug gevonden. Niemand kon iets worden verweten, er was hard gevochten en na 3 wedstrijden lijkt alles er op dat er nog veel spannende wedstrijden op het programma staan want veel ploegen lijken aan elkaar gewaagd.

Vandaag werd Elko v Oosten de onbetwiste topscorer met 20 punten gevolgd door J.D. Talman (11) en Richard Otto (10).