MU16-1 blijft winnen

‘S GRAVENZANDE – Ook in de 3e wedstrijd bleven de meiden van het eerste team “onder 16 jaar” van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles ongeslagen.

Omdat coach Kees Brugman zelf moest spelen nam Matthijs vd Beukel weer ouderwets plaats op de bank en dat voelde, ook voor de speelsters, vertrouwd.

Het onder 18 jaar team van SVO uit de Meern bood het eerste kwart goed tegenstand maar zag de equipe van de thuisploeg toch uitlopen tot 14-9 mede door aanvallende impulsen van aanvoerster Gabriëla Uitterlinden.

In de 2e periode werd de tegenstand van SVO grotendeels gebroken. Snel werd de voorsprong vergroot met oa 7 punten van Josje Ruinard en de rust werd bereikt bij 33-17.

Ook in de 2e helft waren de “Stars” de baas. In dit kwart 7 punten van Leila vd Beek en goed werk van Anysa Moelker en Lone Brandon.

Ook in kwart 4 kon SVO moeilijk inschatten waar het gevaar vandaan kwam. Dit keer was het Danica Iqnjatovic die liet zien te kunnen scoren met 9 punten.

Uiteindelijk werd het een verrassend makkelijke overwinning voor de ploeg van Matthijs vd Beukel met 69-32. De meeste punten werden gescoord door Gabriëla Uitterlinden (19), Danica Iqnjatovic (16), Josje Ruinard (16) en Leila vd Beek (12).

Volgend weekend wacht de verre uitwedstrijd in Spakenburg tegen “Shooters”