Jongens Under 16 wint van Alphia

MAASSLUIS – Omdat coach Koen Warffemius voor zijn werk in het buitenland is, mocht ik deze gretige groep jongens coachen. Tot nog toe heeft deze groep alle gespeelde wedstrijden gewonnen. Zaak om even afspraken te maken hoe te spelen en wie waar staat.

Al snel was er een 6-0 stand op het sheet maar dat was meer van goede drives en niet van de aanvalsopzet, het team was wel een aanval aan het trainen maar deze is nog pril en dus werd besloten iets anders te proberen.

Eerste kwart 12-6.

Doel is om iedereen in de wedstrijd zoveel mogelijk minuten te laten maken dus met een redelijke voorsprong wisselen we veel door.

Een afspraak voor de wedstrijd was dat we goed verdedigend zouden staan, dat houd in man met bal strak verdedigen en eerste passlijnen goed afsluiten. Ook de helpside, zeker omdat de tegenstander redelijk statisch was in hun aanval spel.

Het verdedigen was met deze opdrachten toch een opgave, continu moesten de spelers aangemoedigd worden hun afspraken na te komen. Maar als de jongens dan goed stonden zag je dat de tegenstander het moeilijk had en werden er diverse steals gepakt waar dan uit werd gescoord.

Dus al met al stonden we met de rust met dik verdient met 10 punten voor, 24-14.

In de pauze de aanvalsopzet nog goed doorgenomen maar zonder training, waar vragen gesteld kunnen worden is het toch altijd een gok om iets nieuws te proberen.

Het derde kwart normaal gesproken de zwakste van dit team, starten we niet gelijk goed, 4 pnt tegen die beantwoorden door 4 van ons, dus blijven we qua score gelijk maar toch word er een time out genomen om iedereen op zijn verantwoording te wijzen, de tegenstander is met 6 spelers dus zaak om de tegenstander uit te putten en met veel druk te verdedigen.

De boodschap komt door en lopen wat verder uit, de nieuwe jongens komen wat vaker in het veld waardoor de tegenstander wat meer in zijn spel kan komen. Toch staat er een mooi 42-25 stand op het sheet.

Omdat we redelijk voor staan is nu de opdracht de aanval rustig op te zetten en van daar proberen te scoren, de ene aanval lukt dat beter dan de andere omdat de jongens graag een drive pakken en vaak word die dan ook wel goed afgewerkt, maar het gaat er nu om wat te leren in de wedstrijd.

Maar na 5 minuten gooit de tegenstander het over een andere boeg, en gaan ze meer en meer op hun centers spelen, die scoren steeds vaker met goede acties.

Dus er word druk gecoacht vanaf de bank, de nieuwe jongens vinden het best moeilijk en omdat de tegenstander dichtbij sluipt worden de startende jongens weer in het veld gebracht om de winst in deze wedstrijd toch binnen te halen.

Dat lukt, 50-44.

Een groot compliment aan de jongens die hard hebben gewerkt en geprobeerd hun opdrachten goed uit te voeren.

scores;Frenk 16 pnt en even zoveel rebounds! Yorel en Luuk 8 pnt, Erden en Sebastiaan 6 pnt, Thomas 4 pnt en Dyon 2 pnt.