Heren 1 pakt eerste overwinning

MAASSLUIS – Na drie nederlagen op rij heeft het eerste heren team van Green Eagles eindelijk de eerste overwinning gepakt. Er zat al een stijgende lijn in het spel van de Eagles. maar 3 nipte nederlagen op rij zorgde toch voor een onbevredigend gevoel. Rotterdam Zuid moest de daden drang van de Eagles bekopen met een grote nederlaag.

De Eagles begonnen scherp aan de wedstrijd. Al snel was duidelijk dat de Eagles het voornamelijk inside moesten zoeken. Hasan, Laurens en Stefan wisten in het eerste kwart veelvoudig de basket te vinden. Rotterdam Zuid kon hier weinig tegenoverstellen. Zodoende stond het na het eerste kwart al 30-19 voor de Eagles. Ook het tweede kwart bleven de Eagles goed spelen. De bal ging in de aanval goed rond en vaak kon er dan onder de borden de vrije man worden gevonden. Dit tweede kwart kwamen bijvoorbeeld 10 punten van center Elko van Oosten. Ook dit kwart werd ruim gewonnen met 31-17. Met een ruststand van 61-36 was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na rust bleven de Eagles geconcentreerd spelen. Verdedigend werd er goed geswitcht en ook aanvallend werden de goede keuzes gemaakt. Aan het einde van het derde kwart stond het al 88-50 voor de Eagles. Het laatste kwart was voor de statistieken. Rotterdam Zuid was niet bij machte om het de Eagles lastig te maken en zo werd het uiteindelijk een 111-63 overwinning. In deze wedstrijd kwamen maar liefst 6 mensen in de dubbele cijfers. Topscoorder werd Stefan Kraaijeveld met 23 punten.