MU16-1 pakt ook winst in Spakenburg

SPAKENBURG – De uitwedstrijd tegen BC Shooters stond vooraf te boek als moeilijk.

Tegenstander BC Shooters had nog maar 1 wedstrijd gespeeld en titelkandidaat BS Leiden mu18 drie kwarten goed partij geboden. Pas in het laatste kwart waren de iets oudere tegenstanders de meiden uit Bunschoten/Spakenburg de baas en gaf een 21-3 periodestand een 65-43 eindstand.

Ook in deze wedstrijd beschikte de meiden van het samenwerkingsverband tussen Green Eagles en Westland Stars slechts over 6 speelsters. Eva Kerkhoven is nog geblesseerd en mu16-2 speelde gelijktijdig zodat ook deze speelsters niet beschikbaar waren.

Na de lange autorit begonnen de meiden furieus. Gabriëla Uitterlinden scoorde de eerste 3 punten gevolgd door 4 van Josje Ruinard. Toen Leila vd Beek het 9e punt scoorde was de wedstrijd pas een kleine 3 minuten oud en had de tegenstander er een driepunter ingegooid (3-9). Via 5-16 werd de eerste periode afgesloten met een 10-20 voorsprong.

In het 2e kwart bleef het verschil 5 minuten lang rond de 10 punten. Danica Iqnjatovic en Lone Brandon gingen zich hierna met de score bemoeien terwijl de verdediging potdicht zat. Alleen de slotscore werd aan de tegenstander gegund en bij rust was de stand 23-43.

Een weifelend begin van de 2e helft zorgde aanvankelijk voor veel balverlies. Toen Anysa Moelker na 3 minuten het verschil boven de 20 punten had gebracht (26-47) brak de thuisploeg definitief. Leila vd Beek was in haar acties naar de basket weer moeilijk te stoppen en dit leverde haar in 2 minuten tijd drie keer een score met bonus op. Bij 26-56 was het verschil het grootst. Bij 31-60 begon het laatste kwart.

Ook in het begin van deze laatste 10 minuten was de concentratie niet aanwezig. Weer veel onnodig balverlies deed de thuisploeg terug komen tot 39-60. Leila vd Beek en Jose Ruinard kwamen beide met 4 p’s in foutenlast. Laatstgenoemde had echter wel een fout van een collega achter haar naam gekregen. Juist zij werd 7 minuten voor tijd slachtoffer van een volle straflijst. Voorzichtig spel was dan ook de opdracht van coach Kees Brugman. Toch werd ook Leila vd Beek 4 minuten voor tijd betrapt op een 5e persoonlijke fout en met een 47-68 voorsprong moesten deze 4 minuten worden overbrugd met slechts 4 speelsters. Het verschil werd teruggebracht tot 18 punten waarna de 4 overgebleven meiden toch de sympathie van de scheidsrechters leken te krijgen. In de laatste fase mochten de “Stars” nog 10 vrije worpen nemen zodat de bezoekers zelfs met 20% minder personeel de voorsprong weer iets konden vergroten. Eindstand 54-74. Topscorers vandaag waren Leila vd Beek (24 punten), Josje Ruinard (16) en Gabriëla Uitterlinden (14). Danielle Koelewijn scoorde voor de ploeg uit Spakenburg 17 punten.

Helaas wordt de sneltrein van de “Green Stars” even tot stilstand gebracht. Na 4 overwinningen, met goed spel, ligt de competitie nu 4 weken stil. Voor Eva Kerkhoven moet dit tijd genoeg zijn voor herstel en zijn de meiden klaar voor de toppers tegen Grasshoppers en BS Leiden mu18.