Mooie overwinning mu16-2 op Rotterdam Basketbal

ROTTERDAM – Met 8 meiden werd er, op een ongebruikelijke zondagavond, in Rotterdam aangetreden tegen de ploeg van Rotterdam Basketbal. Een tegenstander die, evenals de meiden van het samenwerkingsverband tussen de Green Eagles en de Westland Stars, in de middenmoot bivakkeert.

De start van mu16-2 was overtuigend. Drie aanvallen op rij werden doeltreffend afgesloten door scores van Kaja v Zeijl, Fatma Dutar en Nienke Deurwaarder. De fysiek sterke ploeg van Rotterdam herstelde zich goed en ging ook makkelijk scoren. Na 6 punten op rij van Josje Ruinard kwam Rotterdam bij 13-12 voor het eerst op voorsprong en het kwart kwam ten einde bij 17-12.

In de 2e periode ging de wedstrijd gelijk op en bleef het verschil rond de 5 punten. Ook in dit kwart scoorden de bezoekers uit het Westland/Maassluis 12 punten (gemaakt door 5 verschillende speelsters) en de rust brak aan met een 28-24 achterstand.

Het begin na de pauze was gelijk aan de eerste minuten van de wedstrijd. Met 8 punten in de aanval bleef de verdediging van de Starsploeg  4 minuten potdicht en er was weer een voorsprong (28-32). In het 2e deel van de 3e periode was het goed om te zien dat ook de speelsters die van de bank kwamen een prima bijdrage leverden. Toch werd het 3e kwart nipt met een 38-36 achterstand afgesloten en voor de rekenaars onder ons betekent dit weer een productie van 12 punten.

In de laatste periode werd het erg spannend. Beide verdedigingen werden aangetrokken en al snel bleek dat de bezoekers in dit afsluitende kwart niet tot 12 punten zouden komen. Dit wil niet zeggen dat de wedstrijd werd verloren wat ook nu zat de verdediging van de ploeg van Kees Brugman goed dicht. Weliswaar waren de sterke meisjes van Rotterdam regelmatig onder het bord van de Stars te vinden maar een sterk spelende Nienke Deurwaarder trok eigenhandig de meeste rebounds naar beneden. Met nog 3 minuten op de klok was er nog steeds een achterstand (40-39). Josje Ruinard maakte vervolgens met 1 vrije worp de stand gelijk en onder grote vreugde van het meegekomen publiek scoorde Nienke Deurwaarder fraai de 40-42. Na weer enkele Rotterdam aanvallen te hebben overleefd mocht Lone Brandon vanaf de vrije worplijn het verschil op 3 brengen zodat Rotterdam een driepunter nodig had voor een verlenging. Dit lukte niet en de laatste 10 seconden van de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. Eindstand 40-43.

In deze spannende en sportieve wedstrijd waren Josje Ruinard en Nienke Deurwaarder topscoorsters met resp. 15 en 13 punten.