Heren 4 verslaat oude bekende

MAASSLUIS – Vorig seizoen werd er al 4 keer gespeeld tegen de veteranenploeg uit Oegstgeest. Twee keer was er winst (in de herfstcompetitie) en 2 keer verlies in het voorjaar. Ook nu werd het weer een spannende wedstrijd tegen een leuke ploeg om tegen te spelen alleen niet als ze achter komen te staan.

Het was in het begin van de wedstrijd een beetje de omgekeerde wereld. De relatief jonge Eaglesploeg posteerde een zone in de verdediging en de oudere mannen uit Oegstgeest speelden dapper hun man to man.

Het geheugen van de Eagles werkte niet goed. De zoneverdediging werd, evenals het vorige seizoen, regelmatig aan flarden geschoten door de nummer 26 van de bezoekers, luisterend naar de toepasselijke naam van “Rolf Dreier”. Zelfs na drie keer feilloos te hebben aangelegd mocht Rolf net voor het sluiten van het eerste kwart de periodestand bepalen op 7-15.

In het 2e kwart waren de Eagles beter op hun hoede. Aanvallen bleef het echter een armoedige vertoning. Door allemaal erg dicht in de buurt van de basket te lopen werd het hier soms wel erg druk en de fysieke tegenstander domineerde hier. Het afstandschot van de thuisploeg weigerde te vallen en bij rust was er nog steeds een achterstand (17-23).

Playing coach Hans van Hoorn probeerde in de 2e helft nog even de zoneverdediging met wat meer druk op de Oegstgeest spelverdeler maar moest na 5 minuten, bij een 19-30 achterstand, toch ingrijpen en bracht zijn ploeg in een man to man verdediging. Dit bleek een gouden greep. Weliswaar bleef de productie van de Eagles in het restant van dit kwart steken op 4 punten van Floris Derksen maar de bezoekers scoorden in het geheel niet meer en de eerste tekenen van irritatie werden zichtbaar.

Bij 23-30 begon het laatste kwart en even leek Oegstgeest zich te herpakken (23-32). Een sterke aanvallende fase van de Eagles, met oa 2 driepunters (Kees Brugman en Tim Doesburg) bracht Oegstgeest aan het wankelen en bij 33-32 was er de eerste voorsprong voor de thuisploeg. Vanaf dit moment was er alleen nog maar gemopper en gezeur van de zijde van Oegstgeest. De ploeg haalde zichzelf totaal uit de wedstrijd en de Eagles profiteerden. Geholpen door de scheidsrechters mochten de bezoekers in de slotfase nog enkele malen naar de vrije worplijn maar ook daar werd gefaald (1 uit 7) waardoor de thuisploeg de wedstrijd verdiend won met 40-35.