Wedstrijdverslagen

Ruime overwinning Eagles Heren 1

MAASSLUIS – Green Eagles heren 1 heeft een ruime overwinning geboekt op de nummer 3 High Five uit Tilburg. De Eagles zijn bezig aan een goede reeks en hebben na drie nederlagen nu 3 overwinningen op rij gepakt. In de Wethouder Smithal moest High Five het ontgelden tegen een goed spelend Heren 1. In het eerste kwart waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd en wisten beide partijen makkelijk te scoren. Met een fraaie buzzer beater van Rik van der Vaart van eigen helft sloegen de Eagles direct een gaatje (24-17) na 1 kwart gespeeld te hebben. In het tweede kwart had High Five het moeilijker met scoren. De Eagles voerde de pressie op in de verdediging en High Five wist hierdoor moeilijk te scoren. Aanvallend schoten de Eagles echter met scherp en aangezien zowel inside als nu ook outside werd gescoord gingen de Eagles rusten met een 45-30 voorsprong.
In de rust hamerde coach Brandon erop dat in het derde kwart High Five niet in hun spel moest laten komen want anders zou het een lastige wedstrijd worden. Dit gebeurde niet, want het derde kwart was misschien wel het beste kwart van het seizoen. Met scores van Laurens Don inside en zeven punten op rij van Marcel Vaissier wonnen de Eagles dit kwart met 28-16. Met een 73-46 stand was daarmee de wedstrijd wel gespeeld. De Eagles liepen zelfs in het vierde kwart naar een maximale voorsprong van 41 punten. Hierna werd een beetje rommelig aan de kant van de Eagles waardoor High Five met een 4-12 run nog enigszins terugkwam. Deze goede 92-62 overwinning geeft moed voor komende week waarin de Eagles moeten aantreden in de Nationale Beker tegen promotiedivisieclub Punch uit Delft.
In de dubbele cijfers kwamen Laurens Don (24), Rik van der Vaart (15), Jeroen Derksen (13) en Marcel Vaissier (10).