Wedstrijdverslagen

MU16-1 blijft ongeslagen!

MAASSLUIS – Ook het mu16 team van het Katwijkse Grasshoppers is er niet in geslaagd om de combinatieploeg van de Westland Stars en de Green Eagles te verslaan. Het was een spannend duel tegen de meervoudig Nederlands Kampioen maar in het laatste kwart trokken de “Stars” uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Grasshoppers opende de score en kwam zelfs op een 0-4 voorsprong. Zoals zo vaak was het Leila vd Beek die aanvallend goed naar het bord ging en vanaf de vrije worplijn de score voor de thuisploeg opende. Samen met scores van Josje Ruinard werd de productie opgevoerd tot 7 maar ook Grasshoppers bleef scoren (7-10). De coach van Grasshoppers moet na 7 minuten wel even vreemd hebben opgekeken. De thuisploeg ging wisselen en bracht speelsters in het team die meteen hun stempel op de wedstrijd drukten. Danica Iqnjatovic had deze week niet kunnen trainen, begon daarom op de bank, maar bracht de 1e bal die zij in haar handen kreeg meteen doeltreffend naar de ring. Ook Eva Kerkhoven kwam in het veld. Door haar enkelblessure was dit voor het eerst dit seizoen en ook zij had er zin in. Zij pakte direct enkele rebounds en bracht de periodestand op 13-14.

In de 2e periode had de thuisploeg het beste van het spel. Eva Kerkhoven was aanvallend moeilijk te stuiten en tekende voor nog eens 9 punten. Gesteund door een mooie score van Nienke Deurwaarder liep de Starsploeg uit tot een kleine voorsprong maar Grasshoppers kwam, oa door een driepunter, terug tot 27-27. Aanvoerder Gabriëla Uitterlinden maakte er eerst 29-27 van en bepaalde toen, vanaf de vrije worplijn door een domme persoonlijke fout in de slotseconde, de ruststand op 30-27.

Met Leila vd Beek in de frontlinie kwam de thuisploeg het best uit de kleedkamer en nam direct een grotere voorsprong (38-29). Tot nu toe hadden de beide scheidsrechters bijna foutloos gefloten. Echter vanaf dit moment leek het er op dat beiden niet het predicaat “thuisfluiter” opgeplakt wilde hebben. Nadat de dribbeltechniek van Danica Iqnjatovic enkele keren was afgekeurd werd de foutenlast al snel opgevoerd in het nadeel van de “Green Stars”. Vooral Leila vd Beek was het slachtoffer en moest uit voorzorg naar de kant met 4 persoonlijke fouten. Grasshoppers zag haar kans schoon en kwam met scores van Jacobine van Duin en Ilja Kromhout sterk terug. De thuisploeg wankelde en met nog 10 minuten te spelen was de tussenstand weer in het voordeel van de ploeg uit Katwijk (38-41).

Nadat Gabriëla Uitterlinden de achterstand op 1 punt had gebracht bleef de wedstrijd 3 minuten lang scoreloos. Danica Iqnjatovic en Josje Ruinard brachten de thuisploeg weer op voorsprong en om de aanvalskracht van de thuisploeg nog iets meer kracht te geven bracht coach Kees Brugman Leila vd Beek weer in het veld. Dit duurde welgeteld 21 seconden want weer werd Leila het slachtoffer van een ongelukkige scheidsrechterlijke beslissing en met 5 persoonlijke fouten verdween zij definitief naar de bank. Eva Kerkhoven kreeg daardoor weinig tijd om uit te rusten in haar 1e wedstrijd maar samen met Anysa Moelker heersten de beide meiden vanaf dit moment onder de eigen basket. De wedstrijd werd harder en nadat Josje Ruinard de voorsprong van de thuisploeg had laten groeien tot 51-45 probeerden de Grasshoppers ook met (te) harde acties het tij te keren. Ook dit kon geen goedkeuring vinden in de ogen van de scheidsrechters. Er viel nog een driepunter van de bezoekers maar toch werd de voorsprong uitgebreid tot een 57-49 eindstand. Met dit resultaat blijven de meiden “onder 16 jaar” van de Green Stars ongeslagen en zal de uitwedstrijd tegen het eveneens ongeslagen BS Leiden U18 de beslissing moeten brengen wie zich kampioen van de herfstcompetitie mag noemen.

Vandaag was er in ieder geval een goede prestatie tegen het sterke Grasshoppers. Eva sierde haar come back op met 13 punten. Josje Ruinard kwam tot 12 punten. Leila vd Beek en Danica Iqnjatovic beide 10. Vanaf de vrije worplijn scoorden de meisjes ook meer dan 60 % en ook dat is beter dan in het verleden.