MU16-2 wint in slotseconden

MAASSLUIS – Tegenstander Zoebas staat op de ranglijst ongeveer op gelijke hoogte met het 2e team van het samenwerkingsverband tussen de Westland Stars en de Green Eagles. Dit bleek ook want de wedstrijd ging gelijk op.

Kaja v Zeijl ontbrak en daarom was Gabriëla Uitterlinden gevraagd op het team op 8 speelsters te brengen. De aanwezigheid van deze mu16-1 speelster was in de 1e helft nog weinig opvallend. Fatma Dutar had er zin in maar vergaloppeerde zich enkele malen en dit werd door de beide scheidsrechters direct afgestraft. Zij ging al snel met 3 persoonlijke fouten naar de bank.Een snelle 4-0 voorsprong hield in de 1e periode stand. Vijf verschillende speelsters scoorden voor de thuisploeg die na tien minuten een 12-7 voorsprong had opgebouwd. Na 4 minuten in het 2e kwart, bij een 18-11 voorsprong, was er een omslagpunt. Zoebas ging steeds makkelijker scoren vaak door onoplettendheid in de verdediging van de thuisploeg. Vaak wisselde de coach van Zoebas haar 5 speelsters tegelijk en dit vonden de Green Stars niet prettig. Met een 21-25 achterstand werd de kleedkamer opgezocht voor een 10 minuten rustperiode.

Na de pauze hield het afstandschot van Gabriëla Uitterlinden haar ploeg in het spoor van de bezoekers. Lone Brandon moest het ook met 3, in de eerste helft opgelopen, persoonlijke fouten voorzichtig aan doen en een vermoeid ogende Nienke Deurwaarder werd tijdelijk naar de kant gehaald. Op de valreep van het 3e kwart scoorde Jacky de Wit op mooie wijze 29-33 en met nog 10 minuten te spelen moesten er dus 4 punten worden goed gemaakt.

Niets leek er op dat dit ook zou gaan gebeuren. Het spel van de Green Stars leek bij lange na niet op dat van de vorige week toen Rotterdam Basketbal door hard werken op de knieën was gekregen. Nu was er nauwelijks vechtlust en ook Gabriëla Uitterlinden kwam niet meer tot scoren. Coach Brugman besloot Gabriëla weg te halen van de guardpositie en dicht bij de ring te laten spelen. Dit pakte goed uit. Lone Brandon, met eerst nog een mooi afstandschot (31-35), en Nienke Deurwaarder brachten de ballen in de bucket en Gabriëla scoorde 8 punten op rij waardoor er 3 minuten voor tijd ineens weer een voorsprong op het scorebord stond (39-37). Zoebas gaf niet op en bleef fanatiek spelen. Vier mooie punten van Myrthe van Dijk bracht Zoebas weer aan de positieve kant van de score met nog 1 minuut te spelen. Natuurlijk werd Gabriëla in de laatste fase gezocht maar het duurde toen 15 seconden voor tijd alvorens de topscoorster de gelijkmaker kon produceren. Het was een meevaller dat er tijdens deze score ook nog een persoonlijke fout op haar werd gemaakt. Een genomen time out gaf Uitterlinden de gelegenheid zich voor te bereiden op de beslissende vrije worp en het team op het hart te drukken dat er in de resterende seconden geen fouten meer gemaakt mochten worden. Gabriëla Uitterlinden hield vervolgens het hoofd koel en bracht de (eind)stand op 42-41. Zoebas kwam niet meer tot een goed schot en de wedstrijdpunten werden bijgeschreven bij de “Green stars”.