Heren 2 kansloos na slechte start

MAASSLUIS – Een erg slechte start lag aan de basis voor een ruime nederlaag tegen de nummer 2 van de competitie “Cangeroes”.

Zonder een geblesseerde Hans van de Voort begonnen 7 spelers aan de klus met de kanttekening dat center Stefan Kraaijeveld gespaard moest worden voor de wedstrijd van het 1e herenteam.

Harry v Malsen begon met een sterke aanvallende actie en opende de score. Hierna waren het alleen maar cangeroes die de basket vonden. De zoneverdediging van de thuisploeg werd met een overload offence vakkundig uitgespeeld. Veel punten op de baseline dwongen de Eagles over te schakelen naar een man to man maar ook met deze verdedigingsvorm bleken de Utrechters sterker. Pas bij 2-17 werd er weer door de Eagles gescoord maar ook hierna werd het verschil alleen maar groter tot maximaal 4 -23. Met Stefan Satijn in het veld waren de laatste punten wel voor de thuisploeg en werd het kwart afgesloten bij 9-23.

Stefan Kraaijeveld kwam in het 2e kwart in het veld en dit bracht meer balans. Kraaijeveld bracht aanvallen een impuls die de achterstand terug bracht tot 10 punten (25-35). De laatste 3 minuten voor de pauze was weer geheel voor de Cangeroes. Met 3 driepunters was het lot van de thuisploeg bij rust eigenlijk al bezegeld gezien de 27-44 achterstand.

Zowel de 3e als 4e periode werden ook gewonnen door de Cangeroes. Stefan Kraaijeveld kwam nog even in het veld om de vermoeide Eaglecenters te ontlasten en met 43-64 begonnen de laatste 10 minuten. Bij 51-81 was het verschil het grootst. JD Talman was ondertussen al met 5 persoonlijke fouten naar de kant en alles leek er op dat Cangeroes verder weg zou lopen. Vreemd genoeg was het de uiterst vermoeide thuisploeg die nog 1 keer terug kwam. Elko v Oosten besloot de wedstrijd met 8 punten op rij waardoor hij met 22 punten topscoorder werd in deze met 63-87 verloren wedstrijd. Stefan Kraaijeveld kwam tot 16 punten.