Wedstrijdverslagen

Beker avontuur Heren 1 eindigt

h1punch3MAASSLUIS – Nadat Heren 1 in de vorige ronde eerste divisieploeg Pluto had verslagen mocht het nu aantreden tegen Punch uit Delft. Deze ploeg speelt al sinds jaar en dag in de promotiedivisie en dit zal dan ook een zware kluif worden. In mooie nieuwe warmloopshirts was het Heren 1 team zo goed als compleet, alleen center Stefan Kraaijeveld was afwezig vanwege vakantie. Voor de wedstrijd was er een waardige minuut stilte voor de plotseling overleden Peter Kloet.

De Eagles begonnen stroef aan de wedstrijd maar dit kon ook gezegd worden van de ploeg uit Delft. De scores waren schaars en halverwege het eerste kwart stond het pas 4-5 voor de ploeg uit Delft. Daarna werd er wat meer gescoord en uiteindelijk ging de ploeg van coach Robert Brandon het tweede kwart in met een 16-14 voorsprong. Dit was voor Punch reden om de verdediging nog wat meer aan te scherpen, en dit lukte. Met een 5-20 als kwartstand gaf dit goed de aanvallende onmacht van de thuisploeg weer.

Nh1punch2a de rust begon de thuisploeg niet geconcentreerd en dan wordt dit door een promotiedivisie ploeg direct afgestraft. Enkele omzetting zorgden voor een wat beter spelbeeld. Maar ook dit kwart werd ruim verloren, 14-24 wat de stand op 35-58 bracht. De wedstrijd was toen eigenlijk zo goed als gespeeld. Aanvallend moest het voornamelijk komen van Laurens Don die met 20 punten als een van de weinige aanvallend dreiging had. De wedstrijd kabbelde voort naar het einde, de score werd nog iets dragelijker door twee driepunters van Shady Rezeika. Maar met 88-53 ging de overwinning volledig verdiend naar Punch.

Met deze nederlaag eindigt het bekertoernooi voor Green Eagles Heren 1. Met een overwinning op eerste divisieploeg Pluto en een leuke wedstrijd met veel publiek tegen Punch mag er met een tevreden gevoel terug gekeken worden op het bekertoernooi. Zaak is voor de Heren om dit gevoel mee te nemen naar de competitie waar het volgende week moet spelen tegen nummer drie Vlijmscherp in Heusden.