Lastige wedstrijd Dames 1 in verre Groningen

GRONINGEN – Sponsor Fabrique – Voor de dames uit Maassluis stond er een zeer verre uitwedstrijd op het programma, naar de Groene Uilen in Groningen. Na een goede reis kregen de dames voor de wedstrijd een zeer treurig bericht te horen. De vader van oud teamgenote Immy Kloet, Peter Kloet, was overleden kort daarvoor. Enkele speelster kenden hem heel goed. Wij willen, ook bij deze, als dames 1 onze steun uitspreken naar Immy en haar familie.

Zoals met dit verslag, moesten de dames zaterdag na zo een treurig bericht door en moesten zij toch die wedstrijd gaan spelen. Dankzij medewerking van de coach van Groene Uilen kregen we wat extra tijd en nadat we het als team goed besproken hadden gingen alle neuzen toch redelijk richting de wedstrijd.

De wedstrijd begon goed, de dames uit Maassluis begonnen direct de basket aan te vallen en kwamen op die manier ook tot scores. Roos Jordans liet gelijk van zich spreken. Groene Uilen begon echter ook gelijk te scoren en wat opviel is dat zij vooral van buiten het schot pakten en dit zeer verdienstelijk deden. De eerste helft bleken ze uiteindelijk bijna niet te missen van buiten. De Eagles probeerden druk te zetten op de schoten maar ook die vielen. Groene uilen had absoluut de goede vorm te pakken.

Het probleem van de Eagles zat echter in de aanval. Nadat enkele ballen inside niet vielen gingen de dames het te snel van buiten proberen. Dit schot viel ook niet en dan val je enigszins stil. Belangrijk is vertrouwen te houden en het tempo hoog te houden. Dat lukte helaas niet. De 27 punten in de eerste helft zijn dan het resultaat, en tegen het sterk spelende Groen Uilen kom je dan dik achter.

Het derde kwart kwamen de Eagles er nog steeds te weinig aan te pas aanvallend. Positief was dat wanneer de Maassluise dames tot een aanval kwamen waarbij de bal rond ging of de post speelsters werden gebruikt, er werd gescoord. Jammer is dat dit te weinig lukte, vaak door knullig balverlies in de passing. Waar ook aan gewerkt moet worden is de rebound, in het derde kwart werd er wel af en toe gemist door de Groningers, maar zij hadden te vaak de eigen rebound. Een positieve uitzondering hier op is Renate Warffemius die voor de tweede week op rij 9 rebounds pakt. Maar als team kan dit beter.

Kortom; Groene uilen was deze zaterdag te sterk. De wedstrijd werd verloren met 82-56 en dat is een duidelijke uitslag. Maar er moet gezegd worden dat de Eagles het heel zwaar hadden met het arbitrale duo. Vooral op de guard en forward posities mocht Groningen heel veel. Tot twee minuten voor tijd stond het 7-24 in persoonlijke fouten. Dan is het onmogelijk een wedstrijd te winnen. En de Groene Uilen speelden minimaal even hard, zo niet harder, dan de Eagles, dus dat was een onterechte verhouding. Gelukkig zijn het vaak goede scheidsrechters op dit niveau, maar deze week was het niet in verhouding en volgens het spelbeeld. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag thuis tegen Almonte!