Heren 4 verliest in sportief duel van koploper

MAASSLUIS – In de eerste minuten verraste heren 4 het ongeslagen Bouncers Basket door het nemen van een 7-5 voorsprong. Zelfs nadat de bezoekers via 7-9 het tij leken te keren schoot Jorrit Keijzer weer een 12-9 op het scorebord. Maar na 10 minuten stonden de mannen uit Gouda/Waddinxveen toch weer 2 punten voor (14-16)

Heren 4 speelde min of meer met een gelegenheidsopstelling omdat oa. Arnjo Zeegers, Koen Warffemius en Tim Doesburg ontbraken en in de 2e periode werd duidelijk dat er toch geen verrassing in zat. Afstandschoten en vrije worpen deden de achterstand voor de Eagles oplopen tot 16-26. De thuisploeg stribbelde nog wat tegen en er werd gerust bij 26-39.

Na de pauze bleef de wedstrijd nog 5 minuten gelijk op gaan maar bij 32-46 was de pijp leeg. Veel individuele acties waren niet doeltreffend en met nog 10 minuten te gaan was de achterstand opgelopen tot 34-57.

Met nog drie minuten op de klok was de stand nog acceptabel. Bouncers Basketbal is niet voor niets kampioenskandidaat en een 39-70 achterstand was realistisch. Helaas plaatsten de bezoekers in de slotfase nog een 0-12 run waardoor er een toch nog geflatteerde nederlaag van 39-82 ontstond.

Kees Brugman kwam vandaag als enige in de dubbele cijfers met 14 punten.