Heren 2 verliest onnodig

MAASSLUIS – Heren 2 opende de score en stond na 2 minuten met 6-3 voor. Het altijd arrogant spelende Binnenland kwam bij 6-10 weer op voorsprong en de wedstrijd ging gelijk op tot het eerste rustmoment na 10 minuten (17-18). Jammer was het dat er al in de 1e periode veel gebabbeld werd door de ploeg uit Barendrecht. Zij hadden waarschijnlijk minder tegenstand verwacht.

Snel in de 2e periode nam Binnenland  een grotere voorsprong (19-27). Richard Otto lanceerde 2 zuivere driepunters en schoot zijn ploeg terug naar 27-27. Helaas waren het weer de bezoekers die uitliepen tot 27-35 en hierna werd er om en om gescoord. Ook het spelen met een kleine ploeg leverde geen positief resultaat op voor de groenhemden en er werd gerust bij 39-49.

De stand veranderde in de 2e helft in 1e instantie nauwelijks. In de laatste 4 minuten van kwart 3 werden de mannen uit Barendrecht echter totaal overlopen. Dit had tot gevolg dat de Eagles weer een 60-57 voorsprong hadden gepakt met nog 10 minuten te gaan.

Onder leiding van Elko v Oosten werd de voorsprong in het begin van de laatste 10 minuten zelfs vergroot tot 65-57. Jammer genoeg raakte de Eaglesploeg vermoeid. Binnenland kwam met 9 punten van 1 speler weer op voorsprong waarna een box and one verdediging uitkomst moest brengen. Dit lukte slechts ten delen. Deze speler kwam niet veel meer tot scoren maar in de aanval werd veel balverlies geleden. Andere Binnenlandspelers namen het scoren over en langzaam voerden ze hun voorsprong op. Ook een man to man verdediging van de thuisploeg bracht geen verbetering en het laatste fluitsignaal klonk bij 69-83.

De meeste punten kwamen bij de Green Eagles  van; Elko v Oosten 19, JD Talman 13, Richard Otto 11 en Stefan Satijn 10.