Gereduceerd heren 2 houdt het 1 helft goed vol

ZEIST – Vijf spelers waren er over door vakanties en blessures. Heren 1,3 en 4 speelden gelijkertijd en daarom was good old “Jeroen van de Ende” na 11 jaar van stal gehaald om in ieder geval de beschikking te hebben over 1 wisselspeler.

In Zeist tegen het sterke BZ ’72, gedeeld koploper, was afgesproken het tempo niet te hoog te laten worden. Met lange aanvallen en een goed functionerende 3-2 zone verdediging bleef men lange tijd in de buurt van de tegenstander. Na 5 minuten spel was er zelfs een eerste (en direct ook laatste) voorsprong van 4-5. BZ had niet echt een goed antwoord op de goed bewegende zoneverdediging en op center Elko v Oosten die in het 1e kwart 6 punten scoorde met een 17-12 periodestand tot gevolg.

In de 2e periode was Stefan Satijn een ware plaag voor de thuisploeg. Vier punten van hem brachten de Eagles terug tot 19-16 waarna BZ 6 punten op rij scoorde. Satijn antwoordde met nog eens 8 punten en toen Hans van de Voort in de slotseconden ook nog eens een lange pass succesvol afrondde was de ruststand 31-29 en het 2e kwart dus brutaalweg gewonnen.

Na de pauze bleek de vermoeidheid mee te gaan spelen. De thuisploeg liep langzaam uit en scoren bleek voor de Eagles moeilijk. Bij 35-29 kreeg Elko v Oosten ook nog eens ongelukkig zijn 4e persoonlijke fout en ging uit voorzorg naar de kant. Pas in de 8e minuut werd een Eaglesaanval pas weer doeltreffend afgerond en met nog 10 minuten te gaan was het verschil 10 punten.

Het laatste kwart maakte duidelijk dat de conditie van de Eagles niet optimaal was. Niet zo gek als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd in deze wedstrijd 41,5 jaar bedroeg. De veel jongere koploper hadden geen mededogen met de Eagles zodat de eindstand toch nog een groot verschil liet zien (79-47).

Stefan Satijn was met zijn 17 punten uiterst doeltreffend en ook Hans vd Voort en Elko v Oosten kwamen met 10 punten nog net in de dubbele cijfers.

Zaterdag as, hopelijk weer met een compleet team, de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Grasshoppers.