Heren 2 wint van hekkensluiter

MAASSLUIS – Een leuke partij basketbal veranderde al snel in een draak van een wedstrijd.

Heren 2 leek tegen het nog puntloze Grasshoppers een makkelijke overwinning te gaan boeken. Zeker toen er in het eerste kwart al erg veel werd gescoord. Helaas waren de scheidsrechters vanaf het begin niet goed op dreef. Veel verkeerde beslissingen, eenvoudige lijnfouten werden bv. telkens verkeerd beoordeeld, deden op zijn minst bij beide teams wenkbrauwen fronsen. De thuisploeg leek er niet erg van onder de indruk want met makkelijke scores van de snelle JD Talman (10) en Richard Otto (7) werd de 1e periode met maar liefst 28-13 gewonnen.

Na de eerste 2 minuten pauze ontstond er plotseling een heel andere krachtsverhouding op het veld. Jeugdspeler Maurice van Duyvenvoorde scoorde namens Grasshoppers zijn 2e driepunter en bracht zijn ploeg weer op het goede spoor. De Eagles hadden moeite met een pressieverdediging van de Katwijkers en time outs in de 2e minuut (28-20) en in de 5e minuut (34-28) gaven geen uitkomst. Bij 39-41 namen de bezoekers voor het eerst een voorsprong en ook bij rust was er een verschil in het voordeel van de rode lantaarndrager (42-43)

In de pauze zaten de mannen van de thuisploeg er wat beduusd bij. Hoe kon het verschil tussen de 1e en 2e periode zo groot zijn? Bij aanvang van de 2e helft waren de Eagles er eigenlijk van overtuigd dat het lengteoverwicht en de ervaring de overwinning toch zouden brengen. Het duurde echter tot de 5e minuut alvorens het tij werd gekeerd. Een 2 punten achterstand (53-55) werd in 2 minuten omgezet in een 6 punten voorsprong (63-57). Grasshoppers gaf zich nog niet gewonnen en hield haar verdediging hierna drie minuten lang dicht.

Het laatste kwart begon bij 63-60, het spel bleef rommelig en de thuisploeg speelde met weinig samenhang. De Eagles speelde met veel lengte in een zoneverdediging. Met 3 dubbele meters, in de vorm van Harry v Malsen, Stefan Kraaijeveld en Kees Brugman probeerde de thuisploeg de Grasshoppers van scoren af te houden. Dit lukte slechts gedeeltelijk want aanvallend waren er scores, van met name Stefan Kraaijeveld, nodig om de voorsprong uit te bouwen tot 82-71 uit te bouwen. Helaas was er 5 minuten voor tijd een dieptepunt in een toch al niet mooie wedstrijd. Een Grasshopperspeler werd uit het veld gestuurd en een, zichzelf ongetwijfeld sportief noemende, supporter stormde het veld in om op fysieke wijze zijn ongenoegen kenbaar te maken. Na enkele minuten, met deze malloot weer op de tribune en de Grasshopperspeler onder de douche werd de wedstrijd weer hervat. De enige Eagle die in de aanval de basket hierna nog kon vinden was aanvoerder Richard Otto. Hij deed dit echter 3x met een driepunter en daarom deden de 10 punten van de bezoekers geen pijn meer. Eindstand 88-81.

Dubbele cijfers waren er in deze wedstrijd voor Stefan Kraaijeveld (25), Richard Otto (20),JD Talman (16), Harry v Malsen (10) en Stefan Satijn (10).