Ook Woodpeckers een maatje te klein voor MU16-2

MAASSLUIS – Zonder Nienke Deurwaarder en Debora Cana begonnen de meiden van het samenwerkingsverband tussen de Westland Stars en de Green Eagles aan de wedstrijd tegen Woodpeckers uit Houten. Josje Ruinard was weer bereid gevonden het team te versterken en Larissa Boon speelde haar 1e wedstrijd.

Het begin was niet best. Fatma Dutar opende weliswaar de score vanaf de vrije worplijn maar Woodpeckers vond de weg naar de basket al snel het beste met een 2-8 (en even later 5-12) stand tot gevolg. Punten van de inmiddels in het veld gekomen Josje Ruinard en Lone Brandon brachten de achterstand aan het eind van het eerste kwart terug tot 11-12.

In de 2e periode waren de ‘Green Stars’ nauwelijks te stoppen. De jarige Randa Basheer scoorde 6 punten en ook debutante Larissa Boon gooide er brutaalweg 4 punten in. Bij de rust stond er al een 34-20 voorsprong op het scorebord.

In de 2e helft zagen de toeschouwers oa een fanatiek en prima spelende Fatma Dutar en een tegenstander die goed tegenstand bleef bieden. Aan beide kanten werden vrije worpen gemist en de ploegen hielden elkaar in dit 2e bedrijf in evenwicht ook gezien de periodestanden van 12-10 en 10-12.

Het eindsignaal klonk bij 56-42 met Josje Ruinard en Fatma Dutar als topscoorsters. Allebei maakte zij 15 punten.