Heren 4 komt mannetje te kort en verliest

LEIDEN – Met slechts 6 spelers trad het heren 4 team aan tegen middenmoter LUSV.

Green Eagles startte voortvarend. Floris Derksen, Tim Doesburg en Kees Brugman zorgden voor een 0-7 voorsprong. Hierna namen de studenten het initiatief en na 7 minuten was er de eerste voorsprong voor de thuisploeg 11-9. Even schrokken beide ploegen van de scheidsrechter die blijkbaar niet in de gaten had dat hij een vriendschappelijke wedstrijd in de kelder van het Nederlandse basketbal aan het fluiten was. Ongemeen fel, en dreigend met technische fouten, reageerde hij op een simpele vraag van een speler. Beide teams gingen gelukkig laconiek met de situatie om en na 10 minuten was de tussenstand 13-12 in het voordeel van de thuisspelende studenten.

In de 2e periode ging het schot van de thuisploeg beter vallen en moesten de Eagles ook vaak in de rebound hun meerdere erkennen. Aanvallend probeerden de Eagles de snelle Kevin de Koning in stelling te brengen en met oa een mooie score van Jorrit Keijzer bleef de schade bij rust beperkt tot 28-24.

Tot 33-30 halverwege de 3e periode bleven de Eagles in het spoor van de tegenstander. Hierna liep LUSV verder uit en zou het tactisch wellicht beter zijn geweest als de Eagles over hadden geschakeld naar een fellere man to man verdediging. Duidelijk was echter dat de conditionele aanslag op de 6 mans formatie groter was geweest dan gewenst. Het team van LUSV bestond namelijk uit 10 spelers die elkaar regelmatig konden afwisselen.

Bij 45-34 begon de laatste periode en de Eaglesploeg bleef in hun zonverdediging. Floris Derksen ging goed naar het bord en bij 45-39 leken de bezoekers nog een kans te hebben. Een 7-0 run bracht de tussenstand weer naar 52-39 waarna de Eagles nog 1 keer de rug rechtte. In de laatste 4 minuten werd de man to man verdediging toch geprobeerd en oa met scores van afstand (Arnjo Zeegers) was een 52-48 stand het resultaat. Helaas was de pijp toen leeg en de wedstrijd te snel afgelopen. Eindstand 56-48.

Floris Derksen scoorde 22 punten, Kees Brugman 10.