Gemiste vrije worpen kost JU18 de wedstrijd

SPIJKENISSE – Na vorige week netjes de wedstrijd in de laatste minuten naar ons toe getrokken te hebben, nu een derby wedstrijd tegen Hurricanes. Op de ranglijst staan we gelijk dus het zal een pittig potje worden. Nu kan iedereen van elkaar in de poule winnen en is het het thuis voordeel dat de doorslag kan geven. Vooraf aangegeven dat het hard werken zal worden en dat dat met 4 wissels wel moest kunnen.

Beide teams moesten elkaar even aftasten, maar je merkte dan de Hurricanes veel inside speelt na screens van de grote man, daar konden wij net verdedigend te weining tegen over stellen, als ze dan ook nog hele veld pressie gaan geven bij een score, zie je dat het even duurt voor iedereen weer weet hoe je een press breaker moet neer zetten,maar voordat we daar achter waren stonden we wel direct 9 punten achter.

Om niet direct weg gespeelt te worden in het tweede kwart over gestapt op onze specialiteit de zone,nee niet een lullige sta in de weg… ,maar eentje waar in gewerkt word en dat ging dit kwart goed. We komen netjes terug in de wedstrijd en gaan de rust in met 23-22 stand.

In de rust goed doorgenomen hoe de press breaker moest staan en gaande weg kregen we meer grip op de wedstrijd wat het opbrengen van de bal betreft, het derde kwart werd er eentje met veel gemiste kansen van beide zijden.

In bucket werden net te snelle schoten genomen en afgewisseld met knullig bal verlies, ook onder het bord werd veel gemist maar positief was wel dat iedereen goed voor de rebound ging en dat we dus daarna wel weer konden opzetten, daar zit hurricanes dan wel weer fel boven op wat een mooi beeld van de wedstrijd geeft, er word gewerkt voor bijna elke bal en dat is iets waar het team een compliment voor krijgt.

In het derde kwart heeft Maikel via goed center werk een aandeel in de punten waar de tegenstander net even te veel moeite mee heeft, we schakelen over op een aanval met 2 centers en 3 man out.

Dit is niet getraind maar om de pot binnen te halen moeten we iets proberen want eind derde kwart staan het 28-27. Het overwicht in de bucket is daar maar de centers raken best vermoeid en worden keer op keer getrakteerd op een tripple team, daar verliezen we wat ballen door en komen er weinig scores uit.

We stappen over op man to man omdat tegenstander de gaatjes vind en die afstraft met scores,dan staan het in de 7 minuut nog net 32-33 voor.In de 9e minuut komt hurricanes op 36-33. We scoren terug 36-35 en mogen kort daarna 2 x vrijworpen nemen die we missen, Shit !

Bij een bal inname van hurricanes maken ze terugspelen… yes een kans. Nee ! Hurricanes valt in de laatste seconden aan en wij proberen met fouten te maken iets te forceren. Helaas het mag niet baten. Verlies met 1 punt. BAH. Enfin we hebben met zijn allen gestreden en verloren, op de inzet is niks aan te merken maar…. als je maar 3 vrijeworpen van de 17 raakt !

Maikel 11pnt Ft 1/2, Tom 8 pnt Ft 0/3, Koen 4 pnt Ft 2/6, Martijn 4 pnt FT 0/2, Sebastiaan 4 pnt Ft 0/2, Dave en Luuk beide 2 pnt.