Wedstrijdverslagen

Heren 1 pakt overwinning in slotsecondes

SPIJKENISSE – Heren 1 van Green Eagles heeft in de slotseconden de overwinning gepakt in Spijkenisse. De Eagles zaten echter geen moment in de wedstrijd. De wedstrijden tegen Hurricanes zijn de afgelopen jaren altijd close games gebleken. De scheidsrechter was deze keer in zijn eentje en had het lastig met de wedstrijd. De Eagles begonnen stroef aan de wedstrijd. Aanvallend had het moeite om een fatsoenlijke aanval te spelen en verdedigend werden ze er op snelheid uitgelopen door de snelle mannen van Hurricanes. Het eerste kwart werd dan ook met 17-9 verloren. Het tweede kwart werd begonnen met een snelle driepunten van Jeroen Derksen en een score van Rolf van Baalen. Hierdoor werd het gaatje weer gedicht. Echter aanvallend hadden de Eagles nog steeds moeite om de bal goed rond te passen. Uiteindelijk stond er een lage 33-29 stand bij rust.
Het derde kwart ging gelijk op maar elke keer wanneer de Eagles gelijk dreigden te komen maakte Hurricanes weer een kleine run waardoor na het derde kwart het verschil nog steeds vijf punten verschil was in het nadeel van de Eagles (49-44). Het laatste kwart begon met een driepunter van Marcel Vaissier en een score met benutte bonus van Laurens Don. Vervolgens was het na twee keer balverlies aan Eagles kant het gat ineens weer zeven punten (60-53). Laurens Don nam vervolgens de Eagles op sleeptouw en doormiddel van vrije worpen en score met bonus werd het 62-59. Na een score van Hurricanes benutte Marcel Vaissier al zijn vrije worpen na een fout op een driepuntspoging. Hierna waren de scores om en om maar stond Hurricanes nog steeds met 1 punt voor toen de laatste minuut in ging. Met nog zes seconden op de klok werd een fout gemaakt op Jeroen Derksen waardoor deze de wedstrijd kon beslissen met 2 vrije worpen. Hij faalde niet en schoot beide vrije worpen raak waardoor de Eagles voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen (69-70). De laatste poging van Hurricanes rolde van de ring waardoor de Eagles uiteindelijk toch met de overwinning naar huis gingen.
Topscoorder in deze wedstrijd werd Laurens Don met 30 punten. Ook in de dubbele cijfers kwam Jeroen Derksen met 14 punten.