Mu16-1 raakt ongeslagen status kwijt

LEIDEN – Voor dat de wedstrijd begon was duidelijk dat het een moeilijke partij zou worden tegen BS Leiden mu18. Niet alleen zijn de meiden van Leiden iets ouder maar er moest ook een uitwedstrijd worden gespeeld met scheidsrechters van de thuisploeg. Bovendien waren de meiden van de thuisploeg, net als de combinatie van Westland Stars en de Green Eagles, nog ongeslagen.

Na een rommelige voorbereiding waarbij oa. van veld moest worden gewisseld begon de wedstrijd attractief. Twee felle teams wilden er wel een leuke wedstrijd van maken. Eva Kerkhoven blokte in de eerste minuten 2 keer een mooie bal en aanvallend was Leila vd Beek weer moeilijk af te stoppen. Na 5 minuten spel hadden de Stars een 4-7 voorsprong gepakt. Helaas waren de beide scheidrechters al erg nadrukkelijk aanwezig. Eva had al 2 persoonlijke fouten achter haar naam staan en 2 keer achter elkaar werd een score met fout niet in het voordeel van de Green Stars gehonoreerd. Dat wil zeggen de fout werd wel gegeven maar de score werd niet geteld en een bonus werd al helemaal niet gegeven. Deze vreemde beslissingen kostte de ploeg 6 punten. Na 8 minuten werd Eva Kerkhoven voor de 3e maal bestraft en werd uit voorzorg gewisseld. Dit resulteerde oa in meer scores voor de thuisploeg met een 16-9 periodestand tot gevolg.

Even leek het er op dat de Bona Stars(Leiden)de kleine formatie van de Green Stars zou overlopen. Door de afwezigheid van Anysa Moelker vandaag en de foutenlast van Eva was Leila vd Beek nu de langste speelster. Na bijna 2 minuten zonder score was er een mooi afstandschot van Lone Brandon gevolgd door een score van Leila vd Beek en werd de achterstand teruggebracht tot 16-14. Leiden herstelde zich tot 20-14 waarna de laatste 3 punten weer voor de bezoekers waren. Zo werd het 2e kwart afgesloten met weinig gescoorde punten (4-8). Een ruststand van 20-17 tot gevolg.

In de 2e helft was de stand in de 3e minuut 22-20. Er werd weer veel voor persoonlijke fouten gefloten en dat deed de 8 dames van de Green Stars meer pijn dan de thuisploeg omdat deze de beschikking had over 11 meiden. Na 5 minuten kwam Eva Kerkhoven weer in het veld en schakelde de ‘Green Stars’ in de verdediging over op een zone om de foutenlast te beperken. De heren scheidsrechter leken het echter echt gemunt te hebben op Eva want na een eenvoudig gegeven 4e fout haalde zij het laatste kwart niet en moest 2 seconden voor het eind van de 3e periode met een volle straflijst naar de kant.

In de laatste 10 minuten was er een moeilijke opdracht om een 7 punten achterstand (34-27) om te buigen. Uiteindelijk lukte dit dan ook niet. Danica Iqnjatovic maakte nog enkele mooie punten maar uiteindelijk werd de wedstrijd met 48-38 verloren.

Leila vd Beek scoorde 11 punten, Danica Iqnjatovic 10. Eva Kerkhoven maakte in haar schamele 14 minuten speeltijd toch nog 7 punten.