Green Eagles dames 1 maken het weer spannend maar winnen weer

MAASSLUIS – Sponsor: Fabrique | Na enkele moeilijke weken met twee uitwedstrijden in Groningen en een uitwedstrijd in Enschede mochten de dames weer ‘lekker’ thuis spelen. De drie uitwedstrijden gingen verloren, vooral Groningen bleek klaar voor de wedstrijden en ze schoten met scherp. Zo werden ze behoorlijk ruim verloren. De wedstrijd in Enschede uit werd verloren door acht a tien slechte minuten wat af werd gewisseld met echt goed spel. Kortom, tijd voor een ommekeer.

De thuiswedstrijd tegen DAS was de ideale gelegenheid om weer te gaan winnen. Gelijk na de sprongbal gingen de dames uit Maassluis dan ook goed van start. Met een felle verdediging en een aantal mooie aanvallen was er snel een gaatje. Willeke Bruins werd fel verdedigd maar de rest van het team loste dit goed op. Vooral Renate Warffemius viel op met sterke acties naar de basket. De verdediging van DAS wist haar niet tegen te houden. Aan het einde van het eerste kwart leek er een makkelijke middag in te zitten en stond het 18-10.

Het tweede kwart startte ook goed en de Eagles hadden echt het beste van het spel. Helaas zakte het goede spel opeens weg en was er een behoorlijke dip waardoor de wedstrijd kort na rust weer op gelijke hoogte kwam. Enkele slechte opties in de aanval, enkele niet goed uitgevoerde verdedigingen, en opeens was het weer spannend. Gelukkig hervonden de dames zichzelf op tijd.

Na enkele minuten in het derde kwart was DAS namelijk zes punten voorgekomen en leek het opeens fout te gaan. Gelukkig schoot Veerle van Baalen de Eagles weer op de goede weg en terug in de wedstrijd met een twee en een driepunter na een goede aanval. Positief is dan ook dat de rest van het team gelijk weer de knop om heeft en binnen tien minuten was de wedstrijd weer volledig in handen van Green Eagles. De lange dames van het team kwamen in de aanval niet genoeg aan bod maar werkten hard in de verdediging en pakten de rebounds. De kleintjes met naast de eerder genoemden ook Roos Jordans bleven de basket aanvallen en de wedstrijd leek dan ook binnen.

DAS moest met een minuut te spelen fouten gaan maken om de klok te stoppen. Helaas miste de Eagles enkele uitgelezen kansen de wedstrijd te winnen en zo bleef het gaatje maar 3 punten. In de laatste seconden moest de Delftse speelster van Helfteren een wanhoop schot lossen, helaas hield Fleur zich net niet in en maakte ze een fout. Met 60-57 drie vrije worpen voor DAS. De eerste twee gingen raak maar gelukkig voor de Eagles miste ze onder druk de laatste.

Zo maakten de Eagles het weer eens lekker (tikkie onnodig) spannend, maar werd er terecht gewonnen. Renate sloot een zeer sterke wedstrijd af met 22 punten. Iets wat er aan zat te komen en er nu ook echt uit kwam! Verder maakten Willeke er 16 en Roos er 12. Op naar de uitwedstrijd bij de koploper US. Met één mooi doel: 40 minuten goed spelen.