Heren 2 pakt 3e overwinning

MAASSLUIS – Tegen middenmoter Jumpers uit Den Haag waren er op voorhand kansen. In de eigen Wethouder Smithal was de ploeg van de Green Eagles bijna compleet, alleen Raymond Greep en Elko v Oosten ontbraken.

Jumpers kwam zonder al te veel lengte naar Maassluis en het plan was, kort gezegd, om hier gebruik van te maken. Na een openingsdriepunter van Richard Otto was er eenzelfde doeltreffend schot van de Jumpers en het beloofde een scorerijk duel te worden. Het was de ploeg uit Den Haag die bij 5-7 een voorsprong had en ondanks scores van Hans vd Voort, JD Talman en Kees Brugman bleven de bezoekers tot de eerste rustpauze aan de positieve kant van de score (19-23)

In de 2e periode was er ineens een puntloze fase van meer dan 2 minuten alvorens de in het veld gekomen Stefan Kraaijeveld 21-23 op het scorebord kwam. Hoewel er in dit 2e kwart aan beide kanten minder scherp werd aangevallen slaagden de lange mannen van de Eagles (Harry v Malsen en Stefan Kraaijeveld) er in om via de beoogde tactiek de ploegen bij rust op gelijke hoogte te krijgen.

Dat er in het begin van de 2e helft vaak rare dingen kunnen gebeuren bleek ook weer in deze wedstrijd. De Green Eaglesploeg startte weer met dezelfde man to man verdediging uit de 1e helft maar deze werd nu compleet aan flarden geschoten door de Hagenezen. Na 2 minuten, bij een 34-43 achterstand, werd er gevlucht in een time out. De afspraken werden aangehaald en de defensie bleef voorlopig ongewijzigd. Jumpers miste eerst nog 2 vrije worpen waarna JD Talman met een loepzuivere driepunter het startsein voor een inhaalrace gaf. Bij 44-46 was het gat bijna gedicht. Toch kon de leiding niet worden genomen maar het verschil bleef klein tot de 8e minuut (49-52). De thuisploeg had ondertussen de verdediging gewijzigd in een 2-3 zone en ondanks het feit dat de Jumpers al eerder hadden bewezen goed te kunnen schieten kwamen de Eagles, via een score van Jeroen vd Ende, bij 53-52 weer op voorsprong. Na een fout op een driepunterschot van Richard Otto bleef deze 3 keer koel op de vrije worplijn maar het slotakkoord was weer voor de bezoekers (58-56).

De laatste periode moest de beslissing brengen en weer waren het de bezoekers die goed uit de startblokken kwamen en brutaalweg een 58-61 voorsprong namen. Ook nu kwam er weer een time out van de thuisploeg en ook nu was er een herstel. Via 61-61 en 63-63 (4e minuut) sloeg de Eaglesploeg een gaatje (68-63). Jumpers scoorde een vrije worp maar een score van Stefan Satijn met enkele doeltreffende vrije worpen aan de Eagleskant deden de voorsprong oplopen tot 73-64. De wedstrijd werd besloten met scores aan beide kanten en uiteindelijk was de winst met 85-73 voor de thuisploeg. Stefan Kraaijeveld werd met 23 punten topscorer, gevolgd door JD Talman met 13. Harry v Malsen maakte er 11. De overige spelers scoorden 6,7,8 (2 maal) en 9 punten. Dit geeft een goed beeld van het collectief wat deze wedstrijd wist te winnen.