Dames 1 sluit eerste seizoenshelft prima af met overwinning en behalen doelstellingen

B5UWxlmIIAUgLbOMAASSLUIS – Sponsor Fabrique – Vorige week was er een pittige wedstrijd uit bij koploper US. Ondanks dat er redelijk ruim werd verloren was er een goede felle wedstrijd van Maassluise zijde en was het uiteindelijk een behoorlijke wedstrijd waar de Eagles ook zichzelf hebben kunnen laten zien. De ballen werden niet afgemaakt en dat is zeker een prestatie van US wat sterk en snel is in de verdediging. Maar daar kunnen de Eagles in groeien. Hoe meer wedstrijden op dit niveau hoe beter.

Deze week stond er weer een tegenstander op het programma die, net als de Eagles, (nog) niet tot de top behoort. En van deze tegenstanders willen en kunnen de Green Eagles dan ook winnen. Dat was dan ook uitgesproken, ontwikkeling en goed spel is belangrijk, maar bij een eerste team horen ook momenten waar je moet durven willen winnen.

Helaas waren de Eagles met weinig speelsters. Daisy Otto is nog steeds uit de roulatie maar komt gelukkig na de kerst weer terug na een half jaar afwezigheid. Marloes van Zeijl wist al een half jaar dat zij weg moest voor haar werk. Jolien van Baalen is er nu twee weken uit met een pittige enkelblessure, gelukkig voor haar en voor het team zijn er nu twee weken rust. Tot slot is Fleur van Baalen al vier weken aan het kwakkelen met haar knie en speelt zij beperkte minuten, ook zij is na de vakantie naar verwachting weer fit.

Dit zijn uiteraard en zoals gezegd geen excuses, de Eagles gingen vol voor de overwinning en gelukkig trainen er nu een half jaar talenten uit MU16 mee en Leila van Beek mocht vanavond voor de tweede maal aantreden bij dames 1.

De wedstrijd begon gelijk lekker voor de Eagles. Met een felle verdediging kreeg Baros weinig kans op goede open kansen en de Eagles scoorden zelf uit enkele mooie aanvallen. Willeke Bruins kreeg wederom een korfbal verdediging om zich heen en wederom pakte de rest van het team het goed op. Renate Warffemius speelde weer sterk en scoorde 6 punten op rij. Ook Roos Jordans en Suzanne van Driel mengde zich nadrukkelijk in de aanval en zo werd er een mooi gat geslagen. Helaas bleven er iets teveel kansen onbenut van Maassluise zijde anders was het gat zeker groter geweest, maar met 20-12 stond er een mooie stand op de borden.

De tweede helft gaf Baros flink gas. Met een volledig veld verdediging probeerden zij de Eagles onder druk te zetten. De ‘kleine’ speelsters losten dit echter goed op waarbij ook Veerle van Baalen als laatste van de vier kleintjes deze avond genoemd moet worden. Eigenlijk was er geen balverlies, op één of twee aanvallen na waar de Eagles na de middenlijn alsnog de rust verloren. Met een zeer fel schreeuwende Baros bank en een felle verdediging was het prima dat de Eagles na het derde kwart nog steeds 6 punten voor stonden. Dit was mede door mooie schoten van buiten van Anouk Kraaijeveld en Willeke Bruins. Stand 37-31.

Zo leek het op een overwinning af te gaan, maar halverwege het vierde kwart gooide Baros opeens drie driepunters en een twee punt schot achter elkaar raak en stond Baros voor. Gelukkig bleven de Eagles rustig, iets wat zeker als vooruitgang gezien mag worden. Deze wedstrijd was de Maassluise ploeg beter, en toen de dames netjes deden in de aanval wat ze kunnen kwamen de scores vanzelf. Suzanne van Driel was belangrijk met twee mooie scores (één met geraakt bonus vrije worp) en Renate Warffemius scoorde ook twee goede ballen. De wedstrijd leek binnen en Baros moest fouten maken om de tijd te stoppen, helaas schoten de Eagles bijna alle vrije worpen mis en zo kreeg Baros met 4 seconden nog een kans op de gelijkmaker. Gelukkig was deze mis en wonnen de Eagles deze wedstrijd.

Willeke kwam toch tot 18 punten gevolgd door Renate (12) Suzanne (11 en 11 rebounds) en Anouk (10), eindstand 59-57. Zo staan de Eagles op een prima gedeelde 5e plaats en nog belangrijker: Gaat het spel individueel en als team vooruit. Op naar 2015.