Gehavend JU18 geeft winterkampioen goed partij

20141220_225116MAASSLUIS – De laatste wedstrijd van 1e seizoenshelft thuis tegen de jongens uit Hardinxsveld-G’dam. Rivertrotters zou bij winst winterkampioen zijn, aan ons om er een leuke pot basketbal van te maken en ze voor hun kampioenschap te laten werken. Helaas waren er 5 spelers afwezig waarvan 2 met blessures. Maar de jongens van U16 stonden te popelen om mee te doen. Dus naast Sebastiaan en Frenk die normaal meedoen als bankspeler wilden Yorel en Erdem ook graag het U18 uit de brand helpen .

We startten dus met een compleet andere samenstelling dan normaal gesproken, U16/18 spelen op de zelfde manier alleen gaat het in de U18 klasse sneller en is het fysieker, het is dus afwachten hoe het zou uitpakken. We mochten op het centre court spelen met muziek, Jorrit en Kees als refs dus het begin voelde al lekker aan.

We namen de leiding in de begin minuten maar halverwege het kwart kwamen de trotters langszij, hun aanvalspel liep soepeler en wij moesten zoeken naar balans in het team. Diverse punten zijn getraind maar het is toch maar vaak kijken hoe bepaalde zaken in een wedstrijd lopen. De Trotters spelen ook een Man to man Press door de wedstrijd heen dus moesten de jongens al veel moeite doen alvorens de aanval op te zetten.

Wat mij toch wel opviel is dat op een paar aanvallen na, de press redelijk makkelijk de gehele wedstrijd werd omspeeld en terwijl dit toch vaak een punt is geweest van zorg. Er is vooraf alleen zijdelings aandacht aan besteed, dus dit is een duidelijk vooruitgang. Ander punt was deze trainingsweek niet te lang te treuzelen bij bal ontvangst, maar er wat mee te doen. Nou dat ging bij vlagen best goed, alleen het punt wat daarna komt… de bal volgen, en je continue anders positioneren zodat een vervolg of een exit pass gegeven kan worden. We sluiten de 1e helft af met 23-43 stand.

De jongens waren nog behoorlijk gretig bij aanvang van het 3e kwart ! Kijk, de vorige wedstrijd ging verloren omdat de koppies naar beneden gingen als het niet liep, terwijl wij niet slechter dan de tegenstander waren. Dus de jongens hebben de boodschap van afgelopen week begrepen, dat heeft wel een hoop energie gekost maar de coach kreeg er een leuke en verbazingwekkende 2e helft voor terug.

Op de bank zaten de geblesseerde Tom en Luuk hun team aan te moedigen en zorgde voor sfeer op de bank wat o.a ook in het veld te zien was. Frenk rebounde veel en Sebasiaan pakte veel drives met een flink aantal punten en vrijeworpen tot gevolg. Erdem speelde veel en stak ook nog eens veel energie in het verdedigen van de guards van de tegenstander. Koen werkte hard in het veld pakte zijn punten en speelde een belangrijke in de press breaker, ook zijn rol in het anders opgezette aanvalsspel in de laatste kwart pakte goed uit. Zo zorgde Beau in het laatste kwart voor veel energie in het veld ondanks een knietje op zijn been. Yorel en Maikel speelde ook lekker mee en werkten hard met hun inval beurten

Doordat we bleven strijden in de tweede helft is deze met 1 punt verschil gewonnen, en konden we met een opgeheven hoofd het veld verlaten met de wetenschap dat ze toch echt mee kunnen dan ze zelf denken. Een voorbeeld daarvan is wel Sebastiaan, die met 19 punten en 6 uit 10 vrijeworpen topscoorder is geworden.

De wedstrijd was voor Rivertrotters met een 53-72 eindstand en een verdiend kampioenschap. Op naar tweede seizoenshelft, hopelijk met net zoveel inzet als deze laatste wedstrijd.

Scores van de andere jongens,Koen 13 pnt FT 1/6, Erdem 7 pnt FT 3/4,Frenk 4 pnt FT 0/2, Beau 4 pnt FT 0/1,Yorel 2 pnt FT 2/2, Maikel 2 pnt FT 0/4.

De GEHELE wedstrijd is op de site van River Trotters te vinden. Klik hier.