MU16-1 begint nieuwe competitie met overwinning

‘S GRAVENZANDE – De talenten “meisjes onder 16 jaar” van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles zijn in de nieuwe competitie weer ingedeeld in de hoogste klasse van de afdeling. Helaas heeft de basketbal bond besloten dat deze 1e klas slechts bestaat uit 4 teams. Daarom ontstaat er een “Micky Mouse” competitie met 2, uit de vorige competitie, bekende teams “Oegstgeest en DAS Delft” plus de kampioen uit de 2e klas “River Trotters”. Alle teams ontmoeten elkaar 3 keer.

De eerste partij werd in de eigen Westlandhal gespeeld tegen de ploeg van Oegstgeest. De wedstrijd in de vorige competitie was door de Westlandse combinatie met 29-58 gewonnen.

De wedstrijd begon 10 minuten te laat. Door het ontbreken van een verlengsnoer was er geen zichtbare tijd en scoreklok. De batterijen van de reserve klok ontbraken en de juryleden waren niet aanwezig. Met dank aan 2 bereidwillige Oegstgeest ouders en een mobiele telefoon als tijdregistratie kon de wedstrijd toch beginnen.

Ook de wedstrijd zelf begon rommelig. De thuisploeg speelde in de eerste 2 aanvallen de bal keurig vrij tot onder het bord om vervolgens kinderlijk te missen. Gelukkig herpakte de fysiek sterkere Starsploeg zich en liep uit tot 14-2 mede als gevolg van 6 gemiste vrije worpen aan de kant van de bezoekers. Het publiek, wat dus geen overzicht had op tijd en score, kon na 10 minuten spel op de hoogte worden gebracht van een 15-4 periodestand.

In de 2e periode werd het spel niet beter. De ploeg uit ‘s Gravenzande/Maassluis bleef de bovenliggende partij maar slaagde er niet goed in om hun lengte overwicht uit te buiten. Beide scheidsrechters deden hun best maar namen vaak vreemde beslissingen. Eva Kerkhoven zat alweer snel op de spelersbank met 3 persoonlijke fouten. Leila vd Beek was in het 2e kwart de productiefste “Starspeelster” met 10 punten en de rust brak aan met een 31-14 voorsprong.

Ook na de pauze was er eenzelfde beeld. Na 4 minuten kreeg Eva haar 4e persoonlijke fout maar slaagde erin om met ingehouden spel toch het eind van de wedstrijd te bereiken. Josje Ruinard en Gabriëla Uitterlinden gingen iets makkelijker scoren en met Anysa Moelker en Eva Kerkhoven waren de Stars onder het bord heer en meester. Het 3e kwart had een 17-8 resultaat en de 19-11 uit periode 4 bracht een 67-33 eindstand.

Coach Kees Brugman was toch niet erg tevreden over deze rommelige wedstrijd waarin Eva Kerkhoven 17 punten scoorde. Ook Leila vd Beek (16), Josje Ruinard (12) en Gabriela Uitterlinden(10) kwamen in de dubbele cijfers.