Dames verliezen onnodig wedstrijd

HOOFDDORP – Sponsor Fabrique – Na een twee weken durende kerst stop en een week training mochten de dames van Green Eagles weer aan de bak, uit tegen Hoofddorp. In een mooie nieuwe hal werd er gestart zonder Jolien van Baalen die nog geblesseerd is maar op de weg terug is. Gelukkig begint daar naast Daisy Otto weer langzaam fit te worden, het team verwacht haar na lange afwezigheid komende weken terug in het veld.

Het begin was van Maassluise zijde onrustig maar vooral ook stormachtig van Hoofddorp. De hekkensluiter in de competitie schoot uit alle hoeken en standen raak en maakte maar liefst 18 punten in zes minuten. Diverse afstandsschoten vielen goed, en dat verraste de Eagles toch een beetje. Soms heb je dat als team, dat alles goed valt, helaas voor de Eagles had Hoofddorp dit nu. Vanaf dat moment kregen de Eagles echter meer grip op de wedstrijd en kwamen ze langzaam terug. Via enkele mooie aanvallen waarin de bal goed rond ging kwamen Marloes van Zeijl, Suzanne van Driel en Renate Warffemius tot goede scores inside. Langzaam maar zeker kwamen de Eagles dichterbij. Met Roos Jordans die de rust bewaarde en de bal gecontroleerd op bracht, was er eind tweede kwart een goede run en was het verschil bij rust nog maar 6 punten, 36-30 voor Hoofddorp.

Het gevoel heerste nu er op en er over. Het derde kwart leek dit ook te gebeuren, met onder andere een beetje zieke maar keihard werkende Fleur van Baalen en een aanwezige Anouk van der Kooij (met 11 rebounds) speelde het team steeds beter en eind derde kwart was daar dan ook de terechte voorsprong, 48-49. Onder andere Veerle van Baalen schoot met scherp, 3 uit 4, vanuit het veld.

Helaas was het deze wedstrijd steeds in fases goed en fel, maar ook in fases wat minder. Of er dan van even wennen na enkele weken geen wedstrijd of niet, telkens was er net iemand (anders) die even een foutje maakte. Niet de hele tijd, maar in totaal wel te vaak. In plaats van er over heen kwam Hoofddorp weer voor. brengen en met twee minuten te spelen maakten zij een belangrijke driepunter waarmee het gat op zes punten kwam. Op zich kwamen de Eagles nog tot enkele goede opties maar ook die wilden niet raak. Helaas ging hiermee een wedstrijd verloren die de dames eigenlijk hadden moeten winnen. Einduitslag 66-60. Willeke Bruins kwam tot 20 punten gevolgd door Roos Jordans met 10.

Over twee weken weer een goede gelegenheid voor revanche: Cangeroes thuis.