Heren 2 verliest in foutenfestival

CAPELLE A/D IJSSEL – De thuiswedstrijd tegen Cady was enkele maanden geleden redelijk eenvoudig gewonnen door het 2e team van de Green Eagles. Nu werd het een ander verhaal.

Een fel jong team van de thuisploeg tegen de geroutineerde Eaglesformatie ontaarde in de 1e helft in een foutenfestival. Na een relatief rustig begin, 6-7 na 5 minuten, werden er over en weer veel persoonlijke fouten gefloten. Cady had duidelijk moeite om de fysiek sterkere en langere Eagles van zich af te houden. Beide heren scheidsrechters zagen echter vaak de fout van de sterkere speler en omdat de Eaglesploeg aanvallend het vizier niet echt op scherp had staan ontstond er een 19-12 achterstand. Een ongelukkige persoonlijke fout op een nooddriepunter in de slotseconde werd met 3 perfecte vrije worpen afgestraft en de thuisploeg boekte een 22-12 periodezege.

Ook in de 2e periode werd de ene na de andere persoonlijke fout geconstateerd. Het gevolg was dat de wedstrijd er niet aantrekkelijker op werd en dat het eerste slachtoffer, aan Eagleszijde, al na amper 5 minuten met 5 persoonlijke fouten naar de kant moest. Bij de thuisploeg waren de fouten beter verdeeld. Bij de rust bleek dat er in de stand weinig was veranderd 37-27.

Wie had gedacht dat er in de 2e helft snel meer slachtoffers met een volle straflijst zouden vallen kwam bedrogen uit. Plotseling was het fluitgedrag van de heren scheidsrechters veranderd en waar de Eagles bijvoorbeeld in de 1e helft nog 18 vrije worpen mochten nemen waren dat er in de 2e helft nog maar 2! Weinig scores waren er ook in de 3e periode. Veel meer persoonlijke fouten werden er dus getolereerd en de succes boekende weg naar de basket was dan ook moeilijker te vinden. Bij de Eaglesploeg waren alleen Harry v Malsen en Jeroen vd Ende (beide 6 punten) in staat om in deze fase te scoren. Dit had wel een 10-12 periodeoverwinning tot gevolg waardoor de wedstrijd met nog 10 minuten te gaan niet was beslist.

In het begin van het laatste kwart ging het echte mis bij de Maassluizers. Na 3 minuten had Cady de voorsprong vergroot tot 57-39 waarna er eindelijk weer 2 vrije worpen werden toegekend aan de bezoekers. Voor hiertoe over te gaan werd er een time out genomen. Na deze onderbreking bleek dat de Eagles per abuis de verkeerde man op de vrije worplijn hadden gezet. Met de nadruk op abuis want deze speler had in de 1e helft al enige malen gemist. Nadat ook deze poging had gefaald protesteerde de Cadyploeg en de scheidsrechters honoreerde dit met een technische fout waarna de vrije worpen werden voortgezet maar nu in het voordeel van de ploeg uit Capelle aan de IJssel. Het laatste beetje verweer was gebroken. Cady liep nog verder uit en bij 73-47 klonk het eindsignaal waardoor de Cadyploeg op de ranglijst weer iets meer afstand neemt op de reserves van de Green Eagles in de onderste regionen van de ranglijst. Harry van Malsen zag vandaag als enige kans om in de dubbele cijfers te komen met 11 punten.