Moeizame overwinning mu16-2

MAASSLUIS – Vooraf beloofde het al een moeilijke wedstrijd te worden voor het 2e team van de samenwerking tussen de Westland Stars en de Green Eagles. Kaja v Zeijl, Lone Brandon en Fatma Dutar ontbraken door ziekte of blessures terwijl ook Josje Ruinard was verhinderd. Gelukkig kon Gabriëla Uitterlinden uit het mu16-1 team de ploeg completeren tot, slechts, 6 speelsters.

De 1e periode van de wedstrijd was veelbelovend. Weliswaar bleven de meiden van tegenstander Rotterdam Basketbal tot 6-6 op gelijke hoogte maar hierna ging de scoremachine van de thuisploeg ineens uitstekend draaien. Randa Basheer was niet te stoppen. Samen met Debora Cana scoorde zij de laatste 12 punten van het kwart welk werd afgesloten bij 23-6.

In de 2e periode was er gedurende 4 minuten eenzelfde beeld en de thuisploeg liep verder uit tot 29-8. Hierna gebeurde er iets vreemds met de ploeg. Rotterdam kon telkens voor vrije lay ups de bucket van de Starsploeg inlopen voor 9 punten op rij zonder dat de thuisploeg enige tegenstand leek te bieden. Uiteindelijk waren er in de rust nog maar 11 punten over van de eerder royale voorsprong (31-20).

Ook in de 2e helft was het beste van het spel voor de bezoekers. Het viel op dat de Rotterdamse meiden gewoon harder liepen en de wil om te winnen leek bij de Rotterdammers groter. Net voor het eindsignaal van het 3e kwart was de Stars/Eagles voorsprong nog slechts 4 punten. Doordat de, veel getrainde, driepunter buzzer beater van Gabriëla Uiterlinden goed viel werd de stand bij ingang van de laatste 10 minuten 45-38.

Aan het begin van de 4e periode leken de meiden van het samenwerkingsverband weer bij de les. Een score met bonus van Nienke Deurwaarder bracht het verschil weer op 10. Dit werd gevolgd door weer 4 punten van Randa Basheer die na haar productie in kwart 1 nauwelijks meer had gescoord. Met nog 5 minuten op de klok was de voorsprong weer 14 punten en de wedstrijd leek gespeeld. Toch kwamen de bezoekers weer binnen de tienpuntengrens en met nog een kleine 3 minuten te spelen werd het zelfs 58-52. Om de overwinning toch veilig te stellen werd er in een time out afgesproken om nog enkele (2) lange aanvallen te spelen. Gabriëla Uiterlinden dribbelde de bal lang in een 1 tegen 1 maar helaas hadden andere speelsters de opdracht niet helemaal goed begrepen. Zij gingen te snel naar het bord en verloren de bal. Hierdoor kwamen de bezoekers nog een paar keer in de buurt van de basket. Gelukkig lieten ze daar nog 2 vrije worpen onbenut en scoorden slechts 2 punten in de resterende tijd. Twee perfecte vrije worpen van Gabriëla Uitterlinden bepaalde de eindstand tenslotte op 60-54.

Gabriëla Uiterlinden werd in deze wedstrijd onbedreigd topscoorster met 31 punten gevolgd door Randa Basheer met 16.