Onnodig verlies heren 2

MAASSLUIS – Zelden begint een wedstrijd eerder dan de geplande tijd. Nu wel, en of de Eagleploeg er nog niet klaar voor was weet ik niet maar tegenstander Jump IJsselstein liep snel weg naar 0-6. Ook het veranderen van verdediging had hierna geen effect en de achterstand werd zelfs 0-10. Met het inbrengen van twee heren 1 bankspelers bracht meer structuur in aanval en verdediging. In de resterende 5 minuten van de 1e periode waren de gastheren ineens heer en meester. Ondanks het missen van 5 vrije worpen was de achterstand na het eerste kwart nog slechts 4 punten (15-19)

Ook in de 2e periode hadden de Eagles het lek boven. Weliswaar werd er af en toe nog wel een bal knullig ingeleverd maar daar stond tegenover dat er in de aanval mooie combinaties plaats vonden die dito werden afgerond. Met misschien wel het beste spel van dit seizoen werd de rust bereikt met een 39-31 voorsprong.

De 2e helft leek het spel zich op eenzelfde manier voort te zetten. Na een vrije worp van de bezoekers schoot Richard Otto er een driepunter in (42-32) en de supporters gingen er eens goed voor zitten. Helaas, om onverklaarbare reden waren de groenhemden in een paar minuten tijd het momentum totaal kwijt. In 1 minuut tijd scoorden de bezoekers 3 keer waarvan 1 met bonus (42-39). Net als in de 1e helft betrad center Stefan Kraaijeveld het veld maar ondanks zijn 13 punten op rij kwamen de groenhemden niet meer in hun spel van de eerste helft. Met een minimale 55-54 voorsprong werd de laatste 10 minuten begonnen. Toen de mannen uit IJsselstein door een score met bonus direct de leiding namen knapte er iets definitief bij de thuisploeg. Na 6 minuten was de achterstand al opgelopen tot 61-70 en schakelde de Eaglesploeg nog 1 keer over naar een man to man pressingverdediging. Een minuut later volgde uitsluiting van Richard Otto en even later moest ook JD Talman, met 5 persoonlijke fouten, het veld verlaten. De 5 overige spelers probeerde het nog wel maar omdat de ploeg toen oa bestond uit drie 2.00 meter mannen verliep de pressie moeizaam. In de slotfase moest ook Stefan Satijn met een volle straflijst het veld ruimen waardoor de wedstrijd werd besloten met 4 spelers. Eindstand 71-82. Stefan Kraaijeveld werd topscorer met 33 punten.