MU16-2 wint van RZ na slechte wedstrijd

ROTTERDAM – De wedstrijd in Rotterdam zuid begon 15 minuten te laat en was van het begin tot het eind saai en zelfs soms onvriendelijk. De 2e team van de samenwerking tussen de Green Eagles en de Westland Stars had eerder dit seizoen al eens met 14-62 in Rotterdam gewonnen. Dit keer liep het vanaf het begin moeizamer. Via 4-4 en 6-6 werd het 1e kwart uiteindelijk wel winnend afgesloten met 8-11.

In het 2e kwart was Randa Basheer, evenals vorige week, aanvallend goed op dreef. Met 10 punten in deze periode was zij grotendeels verantwoordelijk voor de periodeoverwinning van 10-22. Met een 18-33 ruststand tot gevolg.

In de 2e helft waren de Stars niet meer vooruit te branden. Zonder bal werd er in de aanval louter stil gestaan en ook een boze coach kon hier niets aan veranderen. Louter op basis van individuele acties werd er soms nog gescoord en verdedigend liet men telkens tegenstanders vrij staan onder het bord. Het was daarom niet verwonderlijk dat zowel het 3e kwart (11-8) als het 4e (12-10) een prooi werden voor de thuisploeg. Onvriendelijkheden tussen de dames net voor en net na het eindsignaal plaatsen deze wedstrijd dan ook onder de noemer ‘snel vergeten’. Eindstand 39-53.