Verlies MU16-1 in eigen zaal

‘S GRAVENZANDE – De combinatieploeg van de Westland Stars en de Green Eagles meisjes onder 16 jaar was dit seizoen nog ongeslagen in haar eigen zaal. DAS mu16 maakte hier zaterdag een einde aan.

Door blessures hadden de meiden van de combinatie slechts de beschikking over 7 speelsters maar ook de tegenstander uit Delft kwam naar de Westlandhal met 7 speelsters.  De eerste minuten verliepen niet best voor de thuisploeg. Verdedigend ging het nog wel redelijk maar aanvallend leed men veel balverlies tijdens het passen en ook de afronding onder het bord was erg slecht. DAS profiteerde daar dankbaar van en nam een 0-13 voorsprong voordat de eerste tegenscore uit de handen van Josje Ruinard kwam. Bij de periodepauze leken de Green Stars wat meer vat op het spel te hebben gekregen getuige een 6-13 tussenstand.

In het 2e kwart was de start van de bezoekers weer beter en zij liepen verder uit tot 10-21. De Stars veranderden hierna hun verdediging en stond in de resterende 6 minuten geen score meer toe. Aanvallend bleef het, mede door veel gemiste vrije worpen, behelpen maar toch was het verschil bij rust slechts 5 punten (16-21).

Na de onderbreking leek het de goede kant op te gaan omdat Gabriëla Uitterlinden en Leila vd Beek snel de basket hadden gevonden (20-21). Deze opleving werd helaas niet doorgezet. Twee DAS speelsters vonden om de beurt makkelijk de weg naar de basket en met nog 10 minuten te gaan was de achterstand weer opgelopen tot 27-33.

Na 3 minuten in de 4e periode was het verschil nog steeds 6 punten (32-38) en niets wees er op dat dit zou gaan veranderen. Daarom werd de verdediging weer omgezet naar een agressievere vorm en met nog 3 minuten op de klok was de achterstand teruggebracht tot 36-39. Helaas was er weer een score van DAS gevolgd door 2 perfecte vrije worpen (36-43). In de laatste minuten 2 minuten nam DAS nog 3 (?) time outs en miste de thuisploeg nog maar eens 4 vrije worpen op rij. Eindstand 38-43.

Een terechte overwinning voor de bezoekers die mede tot stand kwam door het missen van 15 vrije worpen van de thuisploeg. Eva Kerkhoven scoorde 13 punten.