Heren 1 heeft last van blessuregolf

IMG-20150124-WA026
Heren 1 last van blessuregolf

MAASSLUIS – Het eerste heren team van Green Eagles heeft te lijden onder een blessuregolf. Nadat in de winterstop Danny Murray op doktors advies moest stoppen en Rolf van Baalen al enkele weken last heeft van een beenblessure, gaven Laurens Don en Raymond Greep in de wedstrijd tegen SVO aan niet verder te kunnen spelen. Hierdoor bleven er nog 5 Heren1 spelers over. Gelukkig waren Heren 2 spelers Kees Brugman, Stefan Satijn en Richard Otto bereidt om de selectie aan te vullen. In het eerste kwart schoot SVO met scherp. De goede verdedigende intenties ten spijt, liefst 4 driepunters vlogen de Eagles om de oren. Hierdoor stonden de Eagles na 1 kwart al op grote achterstand (12-28). In het tweede kwart was het nog steeds SVO wat het spel maakte. Na vijf minuten was er een maximale voorsprong van 14-40 op het bord. Een time out van coach Robert Brandon en de switch naar een zone zorgde zowaar dat de Eagles beter in hun spel kwamen. De Eagles kwamen iets terug al was er met de rust nog een 24-48 achterstand. Na rust schakelden de Eagles een tandje bij om niet in eigenhuis te worden vernederd. Door scores van Stefan Kraaijeveld en Jeroen Derksen (twee scores met bonus) wonnen de Eagles dit kwart met 23-16. In het vierde kwart kwamen de Eagles nog terug tot 14 punten. Kans op de overwinning was door het goede eerste kwart van SVO en de matige start van de Eagles echter verkeken en zo werd er verloren met 66-81. Topscoorder in de wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 23 punten. Ook in de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen (18 punten) en Rik van der Vaart (12 punten).