Jongens Under 18 wint ook 2e wedstrijd

IMAG0250OEGSTGEEST – Na de vorige wedstrijd verdient gewonnen te hebben, stond er nu een zondagmiddag wedstrijd in Oegstgeest op de agenda.

Tja, vorig jaar tegen BvO flink verloren maar met de flow van de vorige wedstrijd nog vers in gedachte werd een kort praatje in de kleedkamer over focus en je eigenwedstrijd spelen gehouden. Bij BvO stond er nu ook een nieuw team met veel lange jongens die ook met een bal konden omgaan.

Het begin was voor BvO maar in veel zaken zag je dat we niet in de war raakten van de 4-0 stand na 2 minuten. Toen we eenmaal de score’s maakten zag je veel jongens weer met meer passie gaan spelen.

BvO liep lekker mee in dit kwart maar je merkte dat ze het niet fijn vonden om strak verdedigd te worden, ook pakte de vele drive naar het bord goed uit en merkte je aan de jongens dat het goed zat !

We wisselen door om vermoeide spelers rust te gunnen, de jongens van de bank pakte het goed op en werken ook hard.stand 14-15.

Het tweede kwart pakten we op zoals geëindigd waren, werken en je eigen taktiek spelen, de bal werd goed rond gespeeld en dat was nodig omdat BvO verdedigend naar een Zone toe ging, waar we in het verleden nog wel eens in de war raakten van een Zone bleven we nu goed de basket bestoken met drive’s en bal circulatie .

Als we er dan wel eens niet door kwamen pakten we dit ook terug door steals in de verdediging waardoor we uitliepen naar een 14-23 stand in de 4e minuut. In een van de aanvallende rebounds ging Koen hard door zijn enkel heen wat voor hem einde wedstrijd betekende…. Maikel pakte dit als back up goed op en scoorde 2 maal dit kwart. Er werd door beide team geknokt om rebounds aan beide kanten van het veld te pakken, de Eagles vaak kleiner lieten zich niet snel wegzetten. Beide teams speelden leuk basketbal en de vele meegereisde ouders kregen een leuke pot voorgeschoteld.

pauze met 18-27 stand.

De jongens in de kleedkamer aangegeven hoe we verder gingen in het derde kwart en afgesproken dat we ook zone gaan spelen, om eens te kijken hoe BvO daar op reageert.

Dit kwart werd een steekspel, waar veel in geschoven word, onze zone is feller maar tot veel scores komt het niet, iedereen maakt dan al zijn minuten. Wat opmerkelijk is dat als de ene speler het niet heeft op een dag dan staat er een andere klaar. Prettig zeker nu we sinds jaren weer vaak met een volle bank spelen .

stand 22-32.

Het laatste kwart proberen we de wedstrijd weer te openen door hele veld pressie te spelen, dat levert 4

punten op maar gevolgd door 6 scores van BvO door slechte passing wat tot balverlies lijdt. Dus terug naar man to man half veld.

BvO moet komen met nog 5 minuten te gaan (27-38) ,raken de Eagles vermoeid en moeten er in twee minuten tijd 2 timeouts genomen worden om even orde op zaken te stellen en te laten inzien dat wij rustig onze aanvallen moeten spelen en de kansen die komen te pakken.

BvO staat het laatste kwart goed te verdedigen en komen we moeilijk meer door hun zone heen. BvO pakt nog wat punten maar de Eagles spelen netjes hun aanvallen uit scoren nog eenmaal, BvO klopt nog wel op de deur maar wij steken nu meer energie in de verdediging. We pakken meer fouten dan vorig seizoen maar met een brede bank kan dat ook.

Met nog een zijkant bal in de laatste seconden van het 4e kwart gaat de pass naar Dave die zonder nadenken voor een 3 punter aanlegt en hem nog droog via het bord binnen schiet. eindstand 32-41.

8 van de 10 spelers scoren wat de dus aangeeft dat het team in de breedte groeit.

Trots op de inzet van alle spelers !

Scores; Beau 11 Ft 1/2,Dave 6 pnt Ft 0/1, Tom 6 pnt Ft 0/1, Koen 5 pnt Ft 1/3, Mike en Martijn 4 pnt en Luuk en Sebastiaan 2 pnt.

Volgend weekend de eerste thuis wedstrijd van de nieuwe competitie tegen Bouncers.