Dames 1 wint drie van de vier kwarten en de wedstrijd

IMG-20150124-WA012MAASSLUIS – Sponsor Fabrique – Er was een weekje geen wedstrijd doordat er een poule van 9 teams is, maar afgelopen zaterdag mochten de dames weer, en wel thuis tegen Cangeroes. In de promotiedivisie is het spannend. De nummer één US staat behoorlijk ver los van de rest, maar eigenlijk staan alle ploegen daar onder kort op elkaar. En leveren al die wedstrijden dus veel spanning op. Vooraf was daarmee eigenlijk duidelijk, de ploeg die het beste speelt wint, want in kwaliteit is er weinig verschil.

De Eagles startte goed. Met twee mooie scores van Renate Warffemius werd de wedstrijd begonnen en al snel was er een klein gaatje. De Green Eagles forceerden af en toe de drive, maar kwamen wel heel dicht bij de basket. Het enige wat niet wilde lukken was scoren. Met maar liefst 13 gemiste kansen onder het bord deden de dames uit Maassluis zichzelf eigenlijk tekort. Er werd namelijk hard verdedigd, Cangeroes kwam tot 24 punten in de eerste helft, en gezien de wedstrijd moesten de Eagles er eigenlijk 35 maken. Dat is uiteraard zonde, maar wat wel goed was, zoals gezegd, was de verdediging. Cangeroes scoorde de eerder genoemde 24 punten wat niet veel is, maar de Utrechtse ploeg had ook niet echt de kans op 35 tot 40 punten. Daarnaast was ook Opvallend en positief was dat er in de eerste helft door bijna alle speelsters werd gescoord.

In de rust was er door coach Jeroen Derksen dan ook eigenlijk een makkelijke boodschap: Doorgaan met wat we doen, sterk verdedigen en je eigen man uit proberen te schakelen. Daarnaast ook zeker de basket aan blijven vallen. Puntje van verbetering was wel dat er iets meer bewegingen en acties mochten komen van de mensen zonder de bal.

De tweede helft startte en was eerst nog heel even voor Cangeroes met twee snelle scores. Hierna kwamen de Eagles echter langzaam terug in de wedstrijd en werd het kwart uiteindelijk winnend afgesloten, mede door mooie acties in de fast-break van onder andere Fleur van Baalen en Roos Jordans. Het laatste kwart leek het motto er op en er over. Maar de Utrechtse formatie probeerde met twee rake driepunters roet in het eten te gooien. Gelukkig lieten de Eagles zich niet gek maken. Langzaam maar zeker werd het gat gedicht, met nog steeds een goede verdediging waar in onder andere Anouk Kraaijeveld zich liet gelden, en met nog vier minuten te gaan was daar eindelijk de voorsprong. Met een knappe score zette Suzanne van Driel de Eagles twee minuten later een stand van 52-50 op de borden. Toen Cangeroes de tijd wilden stoppen en fouten begonnen te maken mocht Roos Jordans naar de vrije worp lijn. Zij schoot ze beiden vlekkeloos raak en hiermee kwam het verschil op vier punten. In het basketbal wordt de opponent dan een beetje zenuwachtig aangezien dit niet met één aanval goed te maken is, en zo bleef dit gaat dan ook overeind.

Een mooie prestatie van de Eagles de onder het toeziend oog van behoorlijk wat publiek een mooie overwinning boekten. De dubbele cijfers waren voor Suzanne (12 en 10 rebounds) Willeke (14) en Roos (10). Komende week Almonte uit.