JU14 wint eerste uitwedstrijd 2e seizoenshelft

WADDINXVEEN – Op 17 januari jl. stond de eerste wedstrijd van JU14 in de 2e seizoenshelft op het programma. Uit bij Bouncers  JU14 2 in Waddinxveen. Het team bestond vandaag uit: Bram Heijboer (die vandaag zijn eerste officiële wedstrijd speelde), Thomas van de Ree, Bas van der List, Mike Boelaars, Sermed Kaayeb, Ruben Schrijvershof, Dieljumee Henriques en Colin Bouwer.

De wedstrijd begon goed, want binnen de minuut hadden beide ploegen al gescoord. Namens de Green Eagles opende Colin de score en volgde Thomas dat voorbeeld. Daarna was Colin nogmaals trefzeker. Na 3 minuten stond er een 4-10 tussenstand op het scorebord. Deze voorsprong werd langzaam maar zeker uitgebouwd naar een 7-19 stand na het eerste kwart door scores van Bas en Thomas.

In het tweede kwart was het Bouncers die als eerste de basket wist te vinden, maar het antwoord van de Eagles volgde snel via scores van Sermed, Bas en Thomas. Ook Mike volgde het voorbeeld door tweemaal achter elkaar te scoren. Ook werden er tussendoor nog 3 vrije worpen benut. Bas 2x en Thomas 1x. Het tweede kwart werd afgesloten met een 11-35 tussenstand voor de Eagles.

In het derde kwart was de eerste score wederom van Colin, waarna Dieljumee ook de eerste punten in het duel meepakte. Het wedstrijdbeeld bleef ongewijzigd ten opzichte van de eerste 2 kwarten en Sermed, Bas, Thomas en Ruben voerden de score verder op. Het slotakkoord was voor Thomas met 2 achtereenvolgende scores. Eindstand na het derde kwart: 15-52 waarmee de wedstrijd beslist leek.

Het vierde kwart begon met scores aan beide zijden, Thomas (4x) en Colin namens de Eagles. De enige Eagles speler die nog niet op het scorebord stond was Bram. Deze werd door zijn medespelers meermaals gezocht en uiteindelijk scoorde hij in de 7e minuut van dit kwart. De buit bleek binnen en dat was met name verdedigend bij de Eagles te merken. Dit werd enigszins nonchalant, waardoor de Bouncers het gevoel hadden dat dit kwart in hun voordeel beslist kon worden. Na enkele vrije doortochten door de Eaglesdefensie was het slotakkoord weer voor Thomas met 2 opvolgende scores.  Eindstand: 37-71

Scores: Thomas 25 pnt, Colin 14 pnt, Bas 10 pnt, Dieljumee 6 pnt, Sermed 6 pnt, Bram 4 pnt, Mike 4 pnt, Ruben 2 pnt.

Volgende wedstrijd wederom een uitwedstrijd. Tegenstander CobraNova die de eerste wedstrijd met een reglementaire 20-0 nederlaag is begonnen.