Under 18 helden helpen H4

VOORBURG – Tot en met vrijdagavond was het lot van deze wedstrijd onzeker. Slechts vier basisspelers uit H4 selectie waren beschikbaar, de rest was geblesseerd (beterschap, Arnjo!), speelde mee met een ander team (onze selectie is gewild!) of had andere verplichtingen. Gelukkig vonden we twee spelers van JU18 en hun coach bereid om met ons mee te spelen (dankjulliewel, Dave, Koen en Marco!)

In de kantine spraken we snel nog even een tactiek door (uniek voor H4, deze mate van voorbereiding), het zou 4-out in de aanval worden, maar maximaal voor de fast-break gaan, en man-to-man in de verdediging.  Deze tactiek betaalde zich meteen uit. We waren duidelijk sneller dan onze tegenstander en konden het eerste kwart met een 11 – 18 voorsprong afsluiten.

In het tweede kwart kwam CobraNova iets beter in hun spel, maar wij gingen goed door. Doordat de zone verdediging van CobraNova losjes stond, lukte het ons regelmatig om door de verdediging heen te laveren en te scoren. Ook hadden we nog steeds voordeel van de jongeren in onze gelederen die op snelheid punten scoorden. Er werden goede trailers gelopen, dus ook uit de rebound scoorden we regelmatig. Toch ging dit kwart verloren met 17 – 15. Maar met rust leidden we nog steeds met 28 – 33.

Doordat de tegenstander tegen een achterstand aan bleef kijken, begon het binnen hun gelederen te rommelen. Op een gegeven moment zo erg dat de scheidsrechter beide teams bij zich riep en ons vriendelijk doch dringend verzocht ons met het basketballen bezig te houden en de arbitrage aan de scheidsrechters over te laten. Helaas lieten wij ons in hierdoor ook een beetje van de wijs brengen. Ook begonnen de senioren tekenen van vermoeidheid te vertonen. Daardoor begon het allemaal wat moeizamer te lopen. Tijd om de tactiek wat aan te passen en ons vooral op 4-Out te concentreren en ook wat meer afstandschoten te nemen. Dit bracht rust en ook de schoten vielen lekker, en zo wonnen we dit kwart weer met 8 – 13, totaal stand nu 36 – 46.

In het laatste kwart begon CobraNova een slotoffensief. Hiermee hadden wij het moeilijk. Wij begonnen vermoeid te raken (ook de jonkies) en dan merk je dat 7 spelers krap is tegen 10. In de laatste 5 minuten was CobraNova tot op 4 punten genaderd. Zij begonnen erin te geloven en bij ons was het nu een kwestie van uitspelen die pot. Wij wijzigden te tactiek naar defensie en rustig rondspelen om onze voorsprong te verdedigen. Dit lukte deels, maar door twee rake afstandschoten van CobraNova stonden we 30 seconden voor tijd gelijk! 57 – 57. Heel tactisch gebruikte CobraNova hun time-outs om in laatste seconden op onze helft te mogen innemen, helaas stonden ze ook op 5 teamfouten en toen er dus in de laatste seconden nog een fout werd begaan op Dave mocht hij voor de wedstrijd vrije worpen gaan nemen, met nog 10 seconden op de klok (verder geen druk  🙂 ). Koel scoorde Dave de eerste vrije worp, helaas miste hij de tweede, maar het was genoeg! In de resterende paar seconden wist CobraNova niet meer te scoren. We hadden gewonnen 57 – 58, ondanks dat we het laatste kwart met 21 – 12 dik verloren hadden.

Helden van onder 18: Bedankt! Hopelijk mogen we nog eens een beroep op jullie doen als de nood aan de man is!

Scores: Dave 15 (1/2); Guido 14 (2/2); Kevin 10 (4/6); Tim 9 (1/2); Koen 4 (0/0); Marco 3 (1/2); Jan 2 (0/0)