JU18 blijft ongeslagen in 2e seizoenshelft

MAASSLUIS – Na twee uitwedstrijden met een overwinning nu thuis tegen U18 team van Bouncers uit Gouda/Waddinxveen, een samenwerking tussen twee verenigingen dus geen idee wat ons te wachten stond. De uitslagen gaven aan dat ze nog niet veel gewonnen hadden maar dat zegt niet altijd wat, in het verleden ook al eens verloren uit in Gouda terwijl de thuis wedstrijd ervoor dik was gewonnen.

Helaas Koen was nog geblesseerd, dus alleen maar Maikel als center, maar genoeg kleine snellere spelers tot de beschikking om met snelheid te kunnen spelen. Helaas was de begin fase voor de Bouncers, na een stuk of twee aanvallen die werden afgefloten voor een loop overtreding kwamen de eerste punten in de derde minuut op het bord. Omdat aan beide kanten veel overtredingen strak werden afgefloten kwam er twijfel bij de spelers, kwam ook nog bij dat de Bouncers goed hun break liepen en daar veel scores uit haalden. Al met al een rommelig kwart waar we normaal gewoon vaak goede dingen doen, was dit ook terug te zien in de uitslag na het eerste kwart 12-13.

Na 4 minuten in het tweede kwart nemen we een time out en spreken we af om met druk over het hele veld te spelen na een score. Dat was niet tegen dove mans oren gezegd. In de twee volgende minuten pakken we 8 punten en gaat de Bouncers over tot een time out. Deze punten geven even lucht maar in de minuten daarna komen we niet helemaal in ons ritme, dit omdat we ons nieuwe aanval willen spelen maar dat lukt niet echt omdat niet iedereen zijn afspraken na komt waardoor de loop lijnen verstoord raken en we gaan twijfelen waardoor de bezoekers zich langzaam dichter bij knokken. Stand 26-25.

Ondanks dat het niet echt lekker loopt moet ik de jongens een compliment geven want ze blijven knokken voor elk punt en elke meter.

In de pauze de frustratie er even uit gegooid dat we ons niet moeten laten lijden door externe omstandigheden en we ons eigen ding moeten doen, die we juist in de vorige wedstrijden wel deden.

Met veel strijd en passie gaan we het derde kwart in en na vijf minuten staat er 35-28 stand op het bord.

Alleen pakken we veel fouten waardoor de Bouncers veel op de vrijeworplijn terecht komen, gelukkig voor ons maken ze er maar 3 uit 14. 39-34 stand. 7 van de 9 spelers hebben in de eerste 3 kwarten gescoord wat de een fijne bijkomstigheid voor een coach is, want dat betekent dat ondanks er wissels plaatsvinden er toch scores blijven vallen.

Het vierde blijven we druk geven wat punten blijft opleveren, we gaan over op een aanval die we al vaker spelen en laten de nieuwe aanval even links liggen. De nadruk hierop was pak je drive als er gaten komen in de verdediging als we de bal goed hebben laten rond gaan, dat pakt goed uit we komen 11 maal op de vrijeworplijn en scoren daaruit 6 maal. Sebastiaan schiet dit kwart 5 uit 6 vanaf de vrijeworplijn en blijft zorgen voor druk op de verdediging. Ook worden Tom en Luuk beloond voor hun werken en scoren geregeld. Als we dan in normaal doen komen zien je duidelijk de drang naar de basket en de wil om te winnen. De laatste minuten nemen we nog een time out en spreken we af dat we alleen 100% kansen moeten pakken en anders de bal weer uit te passen en hem rond te passen. Dat lukt niet altijd maar de overwinning is dan al binnen 63-52.

Een mooie team overwinning, die met veel passie en strijd is behaald.

scores; Luuk 20 pnt, Tom 15 pnt Ft 4/8, Sebastiaan 10 pnt Ft 6/8, Martijn 2 pnt, Beau 6 pnt Ft 0/1, Roy 4 pnt Ft 2/2,Dave 2 pnt Ft 0/2, Maikel Ft 0/2.