Heren 4 wint weer nipt

MAASSLUIS – Het winnen van een wedstrijd in de laatste minuut, zoals vorige week, bevalt de heren van het 4e team goed. Ook nu ging de wedstrijd 40 minuten lang gelijk op waarna de mannen in de slotfase toch de overwinning pakten.

De uitwedstrijd in Leiden was eerder dit seizoen al dik gewonnen maar nu kwam, het eveneens 4e team, van LUSV met een sterke gastspeler uit heren 3 naar Maassluis. Van de 12 Leidse punten in het 1e kwart kwamen er al 10 van zijn hand. Ondanks scores van Floris Derksen en Tim Doesburg werd dit kwart met een 11-12 achterstand afgesloten.

Ook in het 2e kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Kevin de Koning scoorde enkele mooie punten en met een 16-16 perioderesultaat werd de rust bereikt bij 27-28.

Met routiniers Hans v Hoorn en Jan Vonk in de ploeg werd de 2e helft begonnen met een man to man verdediging. Gedurende 5 minuten werd er geen verschil gemaakt (33-34). Toen de man to man vervolgens over het gehele veld werd gespeeld waren het juist de jongere spelers die wat steken lieten vallen en tot drie keer toe hadden de Leidse studenten een vrije lay up. Dit had een 37-44 achterstand tot gevolg. Een driepunter en een veldscore in de laatste minuut van het 3e kwart zorgde er voor dat het verschil bij het ingaan van de laatste periode weer slechts 2 punten was.

Het moest dus gebeuren in de laatste 10 minuten. Guido Slootweg bracht de stand weer op gelijke hoogte en bij 44-47 scoorde Michiel Wildeman 2 perfecte vrije worpen. Tim Doesburg schoot van afstand raak maar de beste LUSV speler (hij kwam in totaal tot 36 punten ) bleef een plaag voor de thuisploeg. De laatste minuut bracht de beslissing. Bij 52-53 miste de Eagles een schot en LUSV kreeg balbezit. Met een persoonlijke fout werd de klok gestopt en bracht de LUSV topscorer naar de vrije worplijn. Waar hij nog nauwelijks had gemist deed hij dit nu wel en de Eagles kregen weer balbezit. Een mooie pass van Kees Brugman werd door Tim Doesburg koel afgemaakt met nog een tiental seconden op de klok. LUSV nam een time out voor een laatste aanval op de helft van de Eagles. Speler/coach Jorrit Keijzer wist dat er maar 1 speler de bal zou krijgen en liet deze door 2 man verdedigen. Onder druk werd de bal door de bezoekers verspeeld en nu was er een time out voor de Eaglesploeg. Met nog 3 seconden op de klok nam Keijzer zelf de bal uit om de afgesproken pass te geven. Een persoonlijke fout, zelfs voordat de bal was uitgenomen, werd door de scheidsrechter als onsportief beoordeeld en vanaf de vrije worplijn werd het verschil op 2 punten gebracht waarna Keijzer de bal alsnog mocht uitnemen. Na de uitbal ging de bal hoog de lucht in en weggelopen om de persoonlijke fout(en een gestopte klok) te voorkomen. Hiermee tikten de resterende seconden voorbij. Een zwaar bevochte 55-53 overwinning was uiteindelijk het resultaat. Floris Derksen scoorde 15 punten, Tim Doesburg 12.