Meisjes onder 16 wint voor derde keer van Oegstgeest

OEGSTGEEST – Het was alweer de 3e confrontatie tegen de talenten van Oegstgeest/ BS Leiden. De combinatieploeg van de Westland Stars en de Green Eagles had de eerste 2 wedstrijden vrij makkelijk gewonnen.

In Oegstgeest was Josje Ruinard in het 1e kwart moeilijk af te stoppen. Na een moeizaam begin (4-0 na dik 3 minuten) was de Maaslandse goed voor 10 punten met mooie scores en attent reageren op gemiste schoten van ploeggenoten. Het hadden er nog 3 meer kunnen zijn maar de frêle nummer 10 liet nog 3 vrije worpen onbenut.

In het 2e kwart, welke begon met een 5-16 voorsprong, was het de beurt aan Eva Kerkhoven. Weliswaar de gehele week niet getraind en daarom ook niet de beginopstelling was zij in de 2e periode goed voor 11 punten. Ook Anysa Moelker speelde een nuttige 1e helft met 6 punten en een paar mooie assists. Bij de rust was de stand 11-34 en ook nu leek een eenvoudige overwinning in het verschiet.

Een felle verdediging van de Oegstgeestploeg gaf de Starsploeg in de loop van de 3e periode veel problemen. Weliswaar had Leila vd Beek de voorsprong nog uitgebreid tot 11-38 maar hierna was het fanatisme van de thuisploeg het ‘Green Stars’ team vaak te veel. Pas in de 7e minuut, bij een 20-38 stand, werd er pas weer gescoord en bij 22-44 begonnen de laatste 10 minuten.

Ook in de laatste periode was de Oegstgeest/Leiden combinatie beter. Gemakzucht in het uitspelen van de press leidde er toe dat ook deze periode ruim werd verloren. Aanvallend werden er nog slecht 5 punten gemaakt en hoewel de overwinning nooit in gevaar kwam was het verschil na 40 minuten slechts 12 punten. Eindstand 37-49. Eva Kerkhoven scoorde 15 punten, Josje Ruinard 14.