Dames spelen zeer goede wedstrijd uit tegen topteam en verliezen met 3 punten

EINDHOVEN – Sponsor: Fabrique – Vorige week was er de prima overwinning op Cangeroes, een team wat evenals de Eagles in de middenmoot van de promotiedivisie staat. Maar, zoals de doelstelling van het begin van het seizoen ook was, de Eagles willen dit jaar groeien naar een niveau wat mee kan met de beste drie vier teams van de promotiedivisie. Uiteraard zullen de dames dan nog niet elke wedstrijd winnen, maar dat niveau wil de Maassluise ploeg proberen te halen, en hoe vaker hoe beter. Deze zaterdag was er een mooie test. Almonte staat tweede en achter Almonte is er echt een gaatje op de ranglijst. Een goed team wat goed basketbal speelt en zeker de final four van dit jaar gaat halen. En belangrijk, bij hun thuis. Want op eigen vloer is één, maar uit laat zien waar je echt staat.

De wedstrijd startte zeer goed. Met mooie geduldige aanvallen werd er gescoord door diverse speelsters. De drive naar de basket werd gezocht en waar Willeke wederom met een korfbal verdediging te maken kreeg, ging de rest van het team scoren. Met goede scores van Anouk Kraaijeveld en Roos Jordans werd er een gaatje geslagen en werd het eerste kwart gewonnen. Nadeel was wel dat de lange speelsters Fleur van Baalen en Suzanne van Driel echt weg werden gefloten onder de borden. Soms is dit terecht, maar hier was het echt onterecht. Met beiden drie fouten in minimale minuten in de eerste helft moest vooral Anouk Kraaijeveld het verdedigend oplossen. Maar dit deed zij uitstekend en mede hierdoor bleven de Eagles een voorsprong behouden. Een kleine twee minuten van wat chaos zorgde voor een gelijke ruststand, maar dit kon niets veranderen aan het beeld dat er echt goed gebasketbald was in de eerste helft. En ondanks een foutenverhouding van 4-13 (13 fouten van de Eagles), stond het in Eindhoven gelijk, 38-38.

Het plan was de tweede helft, mét de lange speelsters weer in het veld, weer meer vanuit de pick and roll te spelen. Dit deden de dames prima en of het nou de rollende Suzanne waas die enkele malen mooi scoorde, of Roos Jordans die helemaal vrijkwam voor haar schot en raak schoot, of een drive vanuit de pick and roll die goed werd afgemaakt, er werd goed aanvallend gebasketbald.

Almonte bleef echter bij en ging de bal nu ook raak schieten. Het was duidelijk, dit werd een puntje-puntje wedstrijd. Roos Jordans bleef de basket aanvallen en ondanks dat de scheidasrechters haar in 12 drives geen één keer naar de vrije worp lijn floten (dit is bijna onmogelijk) bleef ze aanvallen. Ook Willeke kwam enkele keren vrij door, Fleur schoot een mooie bal raak en toen Roos een knappe driepunter raak knalde was het op en top spanning. Met nog 38 seconde te spelen hadden de Eagles balbezit. Dit met drie punten achter. Er werd een mooie aanval gespeeld en vanuit de pick and roll kwam Fleur vrij en waar iedereen dacht dat de scheidsrechter floot voor een fout op Fleur werd zij om onbegrijpelijke redenen voor een aanvallende 3 seconden fout afgefloten. Zelfs het Almonte publiek begreep er helemaal niets van! Ongelooflijk. Almonte kreeg de bal weer en aangezien zij feilloos vanaf de vrije worp lijn waren kwam de wedstrijd met 76-73 ten einde.

Maar vanuit de inleiding al duidelijk was, deze wedstrijd was van het gehoopte en gewenste niveau. Een hele wedstrijd lang, uit bij een topteam. De coach van Almonte gaf nog aan dat haar ploeg ook echt goed gespeeld had en dat het gewoon van hoog niveau was. Geen garantie voor de toekomst, maar wel een groot compliment voor nu. Roos Jordans was met 24 punten en vier driepunters de topscoorder. Veerle en Anouk kwamen tot 6 punten, Renate 3, Willeke 17, Suzanne 12 en Fleur 5. Volgende week Jugglers thuis 19.00 uur.