JU14 vleugellam tegen Leiderdorp

LEIDERDORP – Op zaterdag 7 februari speelde JU14 de tweede wedstrijd van deze competitie. Ditmaal uit bij BV Leiderdorp. Het team bestond uit: Bram Heijboer, Felix Gordes, Thomas van de Ree, Bas van der List, Mike Boelaars, Sermed Kaayeb, Ruben Schrijvershof, Dieljumee Henriques en Colin Bouwer.

De wedstrijd beloofde op basis van de eerste resultaten van beide teams een gelijk opgaande strijd te worden.

De Green Eagles opende de score via Thomas, maar Leiderdorp trok in de daarop volgende aanval de stand direct gelijk. Via twee opvolgende scores van Bas en Thomas in de 2e en 3e minuut werd de stand 2-6. Daarna stokte het spel van de Eagles enigszins waardoor Leiderdorp in de 6e minuut voor het eerst op voorsprong kwam, 8-6 voor de thuisploeg. Ook dit was voor korte duur, want Mike zorgde met zijn score weer voor evenwicht in de wedstrijd. Door de eerste persoonlijke fout van de Eagles in de wedstrijd kreeg Leiderdorp 2 vrije worpen, waarvan er één werd benut. In de 10e minuut scoorde Thomas nogmaals , maar was het laatste woord aan Leiderdorp. Tussenstand na het eerste kwart 13-10 voor de thuisspelende ploeg.

Het tweede kwart begonnen de Eagles slapjes, waar Leiderdorp direct van profiteerde. Met scores in de eerste 2 minuten werd de score van 13-10 uitgebouwd naar 20-10. Bas deed met een score in de 3e minuut van dit kwart iets terug. De strijd en het goede spel van het eerste kwart bleek verdwenen bij de Eagles spelers en tot aan de slotminuut, waarin Bas nogmaals scoorde, kwamen ze er niet meer aan te pas. Het overleg en de rust in het spel waren helaas verdwenen. De Eagles bleken in dit kwart helaas vleugellam. Rebounden, wat is dat ook al weer? Ook nu was het slotakkoord voor de thuisspelende ploeg. Tussenstand na het tweede kwart 30-14.

In het derde kwart begon de thuisspelende ploeg zoals het was geëindigd en opende met twee opvolgende scores. Via een benutte vrije worp van Dieljumee kwamen de Eagles een puntje dichterbij. De minuten daarna werd er 2x gescoord door beide partijen. Namens Eagles waren Mike en Dieljumee trefzeker. Stand in de wedstrijd 38-19. Het fluiten van de scheidsrechters werd na verloop van tijd enigszins warrig. Na een overtreding kon het spel worden hervat in het veld? Spelhervattingen aan de zijlijn naar de verkeerde partij…. Het derde kwart was nog niet ten einde dus gewoon doorgaan. Leiderdorp scoorde tweemaal achtereen, waarna Colin en Bas tegen scoorden. In de 7e minuut tussenstand 44-23. Ook in dit kwart was het slotakkoord voor Leiderdorp met 4 scores. Daartegenover 1 punt voor de Eagles uit een vrije worp, de maker Dieljumee. Tussenstand na het 3e kwart: 52-24.

Beide partijen begonnen met een score in de eerste minuut aan het vierde en laatste kwart. Voor de Eagles was dit Thomas. De scheidsrechter deed dit kwart ook weer van zich spreken door een voet welke ongeveer een halve meter voor de achterlijn stond als uit te zien en een hand tegen de bal als een klap op de arm af te fluiten. Vervolgens was het voor de meegereisde uitsupporters op de bank wachten tot de 5e minuut voordat er weer kon worden gejuicht voor de score van Dieljumee. Stand daarmee op 62-28. Met vervolgens 2 gemiste vrije worpen van Bram en ook voor Dieljumee werd Leiderdorp in een zetel naar de eindstreep gebracht. Een minuut voor tijd scoorde Dieljumee en was het slotakkoord voor de Eagles met 2 scores, Mike en Bas, in de laatste minuut. Eindstand: 73-34

Scores: Dieljumee 10 pnt, Thomas 8 pnt/1ft, Bas 8 pnt/1ft, Mike 6 pnt, Colin 2 pnt/0ft, Felix 0 pnt/2ft

Eerstvolgende (thuis)wedstrijd aanstaande zaterdag in de Smithal tegen de Bouncers uit Waddinxveen.