Medekoploper verslaat JU18

DORDRECHT – Na 3 gewonnen partijen nu naar mede koploper Rowic in Dort. De Eagles nog steeds met de geblesseerde Koen, Martijn die al hele week ziek was , Luuk en Sebastiaan die 3 uur daarvoor net met U16 een wedstrijd hebben gespeeld was het allerminst een een frisse Eagles ploeg. Toch begonnen we de wedstrijd goed en stonden met 5 minuten 5-10 voor. Rowic met spelers die stuk voor stuk dreiging met de bal hebben en behoorlijk atletisch ogen in hun warming up waren kwamen nog niet echt lekker in hun spel en we sloten met 15-12 af in het eerste kwart.

Het tweede kwart komen we ook redelijk lekker mee maar hebben teveel turnover door loop overtredingen en slecht gecommuniceerde passen. Wat ook slecht loopt zijn de schoten van buiten af we blijven ze maar nemen omdat de Dordse verdediging goed en strak verdedigd.

We blijven wel hard werken maar alleen daar mee red je het niet altijd en dat breekt ons aan in de laatst minuten van het tweede kwart waardoor ze een paar puntjes weglopen en er een 29-25 stand op de borden staat.

In de kleedkamer bespreken we even een andere tactiek want je merkt dat Dordse verdediging de looplijnen door hebben. Achteraf hadden we dat misschien niet moeten doen want de jongens waren meer aan het nadenken, wat te doen ipv te ballen wat een vertraging meebracht in de aanval. En Rowic weer de boel verdedigend kon neerzetten. Je merkt dat Rowic in het spel komt en wij kunnen er soms net even niet bij in de rebound of de omschakeling is net even te snel.

We proberen nog een paar minuten in een zone te verdedigen waardoor Rowic even moet schakelen en wij nu meer rebound pakken en drive kunnen afstoppen. We wisselen iedereen door om de vermoeidheid enigszins de baas te zijn. Het klasse verschil is in het vierde kwart zichtbaar en Rowic loopt nu makkelijk van ons weg, een 71-38 stand staat na 4 kwarten op het bord, iets te geflatteerd dat wel ,maar Rowic was beter in vele zaken.

Na de wedstrijd even met de coach van Rowic gepraat, deze ploeg hoort eigenlijk niet op dit niveau te spelen maar door een gebrek aan scheidsrechters moeten dit team noodgedwongen in deze klasse spelen en banken bij U20/22 op landelijk niveau. Met dit in het achterhoofd is de wedstrijd beter in perspectief te zien. Op naar de komende wedstrijd thuis tegen Cady.

Scores;Beau 12 pnt, Tom 7 pnt ft 3/6,Luuk 6 pnt,Roy en Maikel beide 4 pnt,Dave 3 pnt ft 1/1 Martijn 2 pnt, Sebastiaan ft 0/4.